Damespraatjes Damespraatjes

Zo bak je thuis de lekkerste pizza’s in eigen pizza oven!

De momenten waarop ik vroeger veel pizza at, waren de avonden waarop ik geen zin had om te koken of als ik snel iets naar binnen wilde werken. Tegenwoordig is dat anders! Wij maken onze pizza’s nu zelf; helemaal from scratch in een goede pizza oven. Het deeg maken we zelf, de tomatensaus maken we zelf en alle toppings komen van de beste winkeltjes. Dát is pas lekker pizza eten!

Zelf deeg maken

De basis van een goede pizza zit in het deeg. Je kunt kant-en-klare bodems bij de supermarkt kopen, maar het is echt veel lekkerder als je het zelf maakt. Gebruik hiervoor speciaal 00-bloem, dit kan je vaak in de supermarkt kopen. Laat het deeg ook zeker een paar uur (of zelfs een hele nacht) rijzen. Zo krijg je de lekkerste bodem! Geen tijd om zelf deeg te maken? Vraag eens de lokale Italiaan of hij vers pizzadeeg verkoopt. Zo kun je meteen aan het beleggen slaan!

Pizza oven

Een ander héél belangrijk onderdeel in het maken van pizza, is de plek waar je hem bakt. Je kunt dit in je ‘gewone’ keukenoven doen, maar in een speciale pizza oven of houtoven wordt hij nog vele malen lekkerder. Thuis bakken wij onze pizza’s ook vaak op de barbecue. De temperatuur gooien we flink hoog (350 graden) en leggen de pizza dan op een pizzasteen. Ook echt een aanrader.

Beste ingrediënten

Essentieel bij het maken van een goede pizza is de saus. Maak deze bij voorkeur zelf, van goede tomaten. Qua toppings kan je helemaal kiezen wat je zelf lekker vindt, maar ook bij pizza gaat de regel less is more op. Kies niet te veel ingrediënten. Ga liever voor iets minder, maar wel écht goed. Bijvoorbeeld een pizza margherita met verse tomatensaus, echte parmezaanse kaas en goede buffelmozzarella. Top het af met Italiaanse olijfolie en wat gescheurde verse basilicum.

Probeer ook: Stokbroodje gezond met zalm en waterkers

Praat mee

Ik weet zeker dat je nog nooit zo’n lekkere pizza hebt gebakken bij jou thuis! We zijn heel benieuwd naar jouw ervaring en of je al eens een speciale pizza oven hebt gebruikt. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Reageer ook