Recept: Pita’s met gebakken groenten en geitenkaas
Als ik een avond niet weet wat ik moet koken, kijk ik vaak op internet om inspiratie op te doen. Hier vind ik eigenlijk altijd wel iets lekkers waar ik die avond mee aan de slag kan. Ook op deze manier kwam ik op dit recept voor pita’s met gebakken groenten en geitenkaas. Ze staan binnen 15 minuten op tafel en bevatten lekker veel groenten. Het recept is afkomstig van de receptenpagina van Albert Heijn. Altijd een goede plek voor wat lekkere kook-inspiratie!
Ingrediënten (4 personen)
- 400 gram champignons
- 2 rode uien
- 1 zak paprikamix
- 2 eetlepels milde olijfolie
- 1 eetlepel Euroma by Jonnie Boer Funghi Trifolati specerijenmelange
- 4 volkorenpita’s
- 100 g verse geitenkaas naturel
Bereiden
- Snijd de champignons elk in 6 parten en de rode uien in parten van 1 cm. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen van 1 cm.
- Verhit de olie in een grote hapjespan en roerbak de champignons met de funghi trifolati 5 min. op hoog vuur. Voeg de uien en paprika toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur uit.
- Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verkruimel de geitenkaas boven de groenten en schep om. Verdeel over de pitabroodjes en serveer direct.
Genieten maar!
afbeelding boven artikel: Albert Heijn