Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Orange Chicken van Panda Express

Ooit in een echte Amerikaanse shoppingmall geweest? Dan zal je daar ongetwijfeld ook op het foodcourt hebben rondgelopen. Eén van mijn favoriete foodcourt gerechten, is Panda Express. Deze keten serveert Chinees-Amerikaanse gerechten waar heel veel mensen dol op zijn. Hun meest populaire gerecht is de Orange Chicken. Helaas hebben wij in Nederland geen Panda Express en dus moeten we het gerecht thuis maken. En ik kan je vertellen: dat is misschien nog wel lekkerder dan de échte Orange Chicken van Panda Express. 

Orange Chicken van Panda Express

Kitchen Sanctuary stelde het thuis-recept voor Orange Chicken van Panda Express op en maakte hier een goede Engelstalige YouTube video bij. De video vind je onderaan dit artikel. Het Nederlandse recept delen wij hier!

Ingrediënten Orange Chicken van Panda Express

Kip

  • 90 gram tarwebloem
  • 1 ei
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • zout en peper
  • 90 milliliter koud water
  • 8 kippendijen (zonder bot en huid) – in blokjes van 2 x 2 centimeter
  • 2 eetlepels maizena
  • 120 milliliter zonnebloemolie

Saus

  • Sap van twee grote sinaasappels
  • Geraspte schil van een halve sinaasappel
  • 6 eetlepels poedersuiker
  • 5 eetlepels soja saus
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 theelepel fijngehakte gember
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 1 eetlepel maizena

Bereiden

1. Maak het beslag voor de coating van de kip. Neem een grote kom en mix hier de tarwebloem, ei, zout en peper, knoflookpoeder en water in.

2. Bereid de sinaasappelsaus voor. Mix in een kom het sinaasappelsap, de schil, suiker, soja saus, knoflook, gember en rijstazijn. Zet dit nog even opzij.

3. Doe de maizena in een andere kom en doe de kipstukjes hierin. Zorg ervoor dat alle stukjes gelijk zijn bedenkt met maizena. Gooi de kip dan in de kom met het beslag en roer dit goed door.

4. Neem een wokpan, doe hier de olie in en verhit deze op een medium-hoog vuur. Wanneer de olie heet is, frituur je de kip. Doe dit in twee of drie kleine porties, zo wordt de kip mooier en gelijkmatiger gaar. De kip is klaar als de buitenkant goudbruin is en de binnenkant gaar is.

5. Haal de wok van het vuur en verwijder voorzichtig de olie uit de pan. Zet de pan weer op het vuur en voeg nu de sinaasappelsaus toe. Laat deze iets inkoken, zodat de saus dikker wordt en de consistentie van tomatenketchup krijgt. Wordt de saus niet dik genoeg? Meng dan een eetlepel maizena met een eetlepel water. Roer dit door en voeg steeds een beetje van het mengsel aan de saus toe, tot je de gewenste dikte bereikt.

6. Roer de stukjes kip door de saus en zorg dat alle stukjes bedekt zijn. Serveer de kip met rijst, sesamzaadjes en wokgroenten of een lekkere Vietnamese koolsalade.

En smullen maar!

Video tutorial

Wil je zien hoe je de Orange Chicken van Panda Express bereidt? Bekijk dan de video van Kitchen Sanctuary!


Reageer ook