Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Win­ter­peen-wal­noot­spread op naan­brood

In de Allerhande kwamen  we een wel héél lekker recept tegen! Deze win­ter­peen-wal­noot­spread op naan­brood zorgt ervoor dat het water ons in de mond loopt en dat we het aller liefste nú de keuken ingaan. Winterpeen is een onzettend veelzijdig en gezondproduct. Er zelf een lekkere spread van maken hadden wij echter nog niet gedaan. Je combineert hem met walnoten, granaatappelpitjes en naanbrood. En wees nou eerlijk; alles in combi met naanbrood is toch lekker? Hoppa, snel de keuken in!

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gram winterpeen
  • 1 eetlepel milde olijfolie
  • 2 theelepel gemalen koriander*
  • 50 gram ongebrande walnoten
  • ½ citroen
  • 2 tenen knoflook
  • 3 theelepels milde harissa
  • 150 milliliter milde yoghurt
  • 4 mini-naans koriander/knoflook
  • 5 gram verse platte peterselie
  • 100 gram verse granaatappelpitjes

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Schrap de winterpeen schoon en snijd in stukken van 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie, gemalen koriander, peper en eventueel zout. Bak in 20-25 min. in de oven gaar.

3. Rooster de laatste 6 min. de walnoten naast de wortel mee in de oven.

4. Laat de wortel en walnoten iets afkoelen. Pers de citroen uit. Doe de wortel, walnoten, knoflook, harissa, yoghurt en 1 el citroensap (per 4 personen) in de keukenmachine of het bakje van de staafmixer en maal tot een spread. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5. Besmeer het naanbrood met de wortelspread. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de spread met de granaatappelpitjes en peterselie.

En genieten maar!

Bereidingstip:

Je kunt de spread 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.


Reageer ook