Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Met kaas gevulde jalapeños

Dit recept is zo ongelofelijk simpel dat je dit na één keer lezen uit je hoofd weet. Deze gevulde jalapenos zijn super lekker voor bij de borrel, zeker als je zin hebt in een warm en pittig hapje. Ik heb me laten inspireren door de Amerikaanse ‘Jalapeño poppers’. Dit zijn met kaas gevulde jalapeños, die in een krokant laagje de frituur ingaan. Ze zijn echt goddelijk, maar echt heel ongezond. Nou kan dat best af en toe, maar soms wil je het ook gewoon een beetje gezonder houden. Dan kan je voor dit recept gaan!

Ingrediënten (20 stuks)

  • 10 jalapeño’s
  • 1 zakje geraste belegen kaas

Bereiden

1. Verwarm de over voor op 200 graden.

2. Halveer de jalapeno’s over de lengte van de peper. Verwijder de zaadlijsten, zodat je ze kunt vullen.

3. Leg de jalapeño’s met de open kant naar boven in een ovenschaal. Vul ze allemaal met kaas, ongeveer 1 tot 2 eetlepels (afhankelijk van de grootte van de jalapeño).

4. Zet ze een kwartier in de oven, maar houd ze ook goed in de gaten. De ene oven is sneller dan de andere. De jalapeño’s zijn klaar als de kaas gesmolten is en een een goudbruin laagje heeft.

Je kunt ze zo eten, maar het is ook heerlijk om ze in een vers knolooksausje te dippen. Maakt het wel wat minder gezond, maar het smaakt heerlijk!

Geniet ervan!

Met kaas gevulde jalapeños

Reageer ook