Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Turks broodje met brie en munt

Als jij een foodie bent, dan weet ik zeker dat je blij bent met dit heerlijke lunch receptje! Als foodie eet je tussen de middag namelijk nooit ‘zomaar’ een bruine boterham met pindakaas. Nee, dan wil je er elke lunch graag wat bijzonders van maken. Met dit in haar achterhoofd ‘ontwierp’ onze foodblogger Sarah dit Turkse broodje met brie en munt. Dat wordt weer smullen!

Recept: Turks broodje met brie en munt 

Ingrediënten (2 personen)

  • 200 gram brie
  • 6 takjes verse munt
  • 2 kleine Turkse broodjes
  • 5 radijsjes, in dunne plakjes
  • 60 gram zongedroogde tomaten
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • Zout en peper

Bereiden

1. Verwarm de oven op 180 graden.

2. Snijd 4 takjes munt fijn en hou de rest achter voor de garnering. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.

3. Snijd de broodjes los en beleg de onderkant met reepjes van zongedroogde tomaten en strooi de fijngesneden munt erover.

4. Snijd de brie in 6 dikke plakken en leg deze op de broodjes.

5. Leg de broodjes op een bakplaat in de oven en bak ze 10 minuten. Leg de laatste 5 minuten ook de bovenkant van de broodjes erbij. Haal de broodjes uit de oven. Leg de plakjes radijs op de broodjes en strooi vervolgens fijn gesneden munt overheen. Schep een eetlepel Griekse yoghurt op ieder broodje.

Eet smakelijk!

Turks broodje met brie en munt

Sarah Schaap (39 jaar) is gelukkig getrouwd met Floris en samen hebben zij twee kinderen, Nelson (5 jaar) en Tirza (2 jaar). Sarah heeft vier jaar de Fotografie Opleiding gevolgd. Sinds de geboorte van Nelson heeft zij er bewust voor gekozen thuis te zijn om met liefde voor haar gezin te zorgen. Naast fotograferen is koken en bakken een grote passie van haar. Alles op het gebied van make-up, haar, huid en nagels volgt zij op de voet. Daar kan ze geen genoeg van krijgen.

Reageer ook