Recept: Latkes met Gerookte Zalm en Zure Room
Latkes zijn aardappelpannenkoekjes die vaak geassocieerd worden met de Joodse keuken, vooral tijdens het feest van Chanoeka. Ze worden gemaakt van geraspte aardappelen en andere ingrediënten, afhankelijk van het specifieke recept. Het mengsel wordt tot platte koekjes gevormd en vervolgens knapperig gebakken. Traditioneel worden latkes geserveerd met zure room of appelmoes. Maar in dit recept eet je ze met zure room en gerookte zalm. Jummie!
Latkes met Gerookte Zalm en Zure Room
Ingrediënten
Voor 4 personen
Latkes
- 4 grote aardappelen, geschild
- 1 ui, fijn geraspt
- 2 eieren, licht geklopt
- 3 eetlepels bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- Zout en peper naar smaak
- Olie om te bakken
Topping
- 200 g gerookte zalm, in plakjes
- 125 milliliter zure room
- Verse dille, fijngehakt (voor garnering)
- Citroenpartjes (optioneel)
Bereiden
- Rasp de geschilde aardappelen met een grove rasp en doe ze in een schone theedoek. Knijp het overtollige vocht uit de aardappelen boven de gootsteen.
- In een grote kom meng je de geraspte aardappelen met de fijn geraspte ui, geklopte eieren, bloem, bakpoeder, zout en peper. Roer goed om alles te combineren.
- Verhit een ruime hoeveelheid olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Schep een eetlepel van het aardappelmengsel in de hete olie en druk het lichtjes plat om ronde koekjes te vormen. Bak aan beide zijden goudbruin, ongeveer 3-4 minuten per kant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Herhaal dit proces totdat al het aardappelmengsel is gebruikt, voeg indien nodig meer olie toe.
- Leg de gebakken latkes op een serveerschaal en laat ze iets afkoelen.
- Schep op elk latke een lepel zure room en leg er een plakje gerookte zalm bovenop.
- Garneer met verse dille en serveer met partjes citroen aan de zijkant.
- Serveer de Latkes met gerookte zalm en zure room direct als aperitief of als een feestelijk voorgerecht.
Kook je mee?
Deze latkes met gerookte zalm en zure room zijn zó lekker! De combinatie van de krokante latkes met de frisse room en rokerige zalm is waanzinnig. Heerlijk als hapje of op een grote tafel met eten.
Bovenste afbeelding: Unsplash+
Recept: Gevuld brood met champignonragout
Ik ben ook dol op heerlijk herfst- en winter eten, zoals kaasfondue, raclette en alles met pompoen en champignons. Jummie! Gelukkig is het hier nu weer tijd voor en om dat te vieren delen we dit lekkere recept met je… LEES HIER VERDER!