Damespraatjes Damespraatjes

Hoe maak je van een smoothie een volwaardig ontbijt?

Ben jij ook zo dol op een ijskoude smoothie? Ik zou er elke dag wel een kunnen drinken en ik maak ze dan ook regelmatig. Wat ik bij een smoothie wel belangrijk vind, is dat deze niet alleen fruit bevat. Fruit is lekker en bevat veel vitaminen en vezels, maar ook relatief veel suiker. Daarnaast is alleen fruit niet voldoende om je tot je volgende maaltijd een gevuld gevoel te geven. Wanneer je van een smoothie een volwaardig ontbijt wil maken, raad ik je dan ook aan om hem van meer dan alleen maar fruit te maken. Ik laat je graag zien hoe!

Blender

Voordat we beginnen, wil ik eerst even aandacht besteden aan de blender waar je de smoothie in maakt! Blenders zijn er in alle soorten en maten, maar het is wel fijn als hij flink wat power heeft en bij voorkeur ook geschikt is voor ijsklontjes. Verder vind ik het ook altijd wel prettig als je de onderdelen makkelijk uit elkaar kan halen én dat hij in de afwasmachine kan.

Water

Vul de bodem van de blender altijd met een laagje water. Zonder vocht blend hij niet zo lekker en wordt de smoothie vaak erg dik. Maak je een smoothie voor 1 persoon? Dan is 100 milliliter meestal voldoende. Een scheutje (plantaardige) melk doet het natuurlijk ook altijd goed!

Kwark

Het eerste ingrediënt wat ik eigenlijk altijd aan de smoothie toevoeg, is kwark. Kwark bevat veel eiwitten en geeft je lang een vol gevoel. Daarnaast geeft het een lekker frisse smaak en een mooie body aan het drankje.

Groenten

Zoals ik al zei: fruit is lekker, maar bevat veel suiker. Voeg ook wat groenten toe, zoals een handje spinazie, andijvie of boerenkool. Hier proef je bijna niks van, maar zorgt er wel voor dat je al in de ochtend een deel van je dagelijkse groen-behoefte achter de kiezen hebt.

Havermout

Heb jij een stevige ochtend voor de boeg? Dan heb je een stevig ontbijt nodig! Meng een paar eetlepels havermout door je smoothie, daar houd je het de hele ochtend op vol!

Zaden

Wil jij jouw smoothie tot een echte powersmoothie omtoveren? Voeg er dan wat chia- of lijnzaadjes aan toe. Deze zijn hartstikke gezond en maken je smoothie echt nog veel lekkerder!

Mijn favo smoothie recept

Mijn lievelingsrecept is absoluut het volgende:

Ingrediënten (1 grote smootie)

  • 100 milliliter kokosdrink
  • 1 eetlepel kwark
  • 2 eetlepels havermout
  • 1 theelepel lijnzaad
  • halve banaan
  • handje bevroren mango
  • handje spinazie

Alles in de blender en blender maar! Binnen 2 minuten heb jij een heerlijke ontbijtsmoothie klaar.

Wat is jouw favoriete ontbijtsmoothie? Ik ben heel beniuewd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig. 

Reageer ook