Recept: Gekarameliseerde pecannoten
Ik ben gek op noten. Mijn favorieten zijn macadamia noten en pecan noten, maar ook voor cashewnoten en walnoten mag je mij absoluut wakker maken. De nootachtige smaak, het vettige mondgevoel: i love it! Ook koken met noten vind ik leuk. Door ze te roosteren of er andere ingrediënten aan toe te voegen, kunnen noten een heel nieuw smaakprofiel ontwikkelen. Leuk om eens mee te experimenteren!
Ultieme snack
Zo is dit recept voor gekarameliseerde pecannoten heel lekker en makkelijk te maken. De combinatie van zout, zoet en de nootachtige tonen maken het een ultieme snack. Loopt het water jou ook al in de mond?
Recept: Gekarameliseerde pecannoten
Ingrediënten
- 200 gram gezouten pecannoten
- 20 gram ongezouten boter
- 3 eetlepels honing
- 3 eetlepels bruine basterdsuiker
- Snuf kaneel
Bereiden
1. Verhit een pan met dikke bodem op een middelhoog vuur. Smelt de boter en voeg de honing en basterdsuiker toe. Blijf roeren, totdat de suiker helemaal is opgelost. Het mag wat donker kleuren, maar pas op dat het niet verbrandt! Er kan dan een bittere smaak ontstaan. Voeg ook de kaneel toe en roer dit er doorheen.
2. Voeg de pecannoten toe en roer deze met een houten lepel door het zoete mengsel.
3. Laat de noten een half uur afkoelen. Daarna zijn ze klaar om te eten!
Enjoy!
Heb jij deze super romige Dalgona Coffee al geprobeerd?