Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Romige instant noodles met melk en kaas

Zou jij je een leven zonder kaas, knoflook en deeg kunnen voorstellen? Ik niet. En wat het allemaal nog beter maakt, is door de ingrediënten met elkaar te combineren. Bij westerse gerechten gebeurt dit al veel, denk maar aan pasta met kaas, pizza of lasagne. Maar wist je dat ze de combi van zuivel en koolhydraten nu ook in Azië steeds meer ontdekken? Veel Aziaten zijn lactose intolerant, dus kaas en melk maken van oorsprong geen deel uit van het dieet. Maar ondanks de intolerantie integreren Aziaten steeds meer zuivelproducten in hun dieet. Met dit soort heerlijke recepten tot gevolg!

Recept: Romige instant noodles met melk en kaas

Ingrediënten – 1 persoon

  • 1 pak instant noodles
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 lente ui, in ringen
  • 350 milliliter volle melk
  • 30 gram mozzarella
  • Gedroogde peterselie
  • Scheutje olie

Bereiden

Zet een pan met water op en breng aan de kook. Doe de noodles in het water en kook deze 2 minuten. Ze hoeven net niet helemaal gaar te zijn.

Giet de noodles af en zet deze even opzij. Zet de pan weer op het vuur, doe hier een beetje olie in en fruit de knoflook en de helft van de lente ui aan in de pan. Schenk hier de melk bij en voeg ook de kruidenpakjes van de noodles toe. Laat dit rustig tot het kookpunt komen.

Doe dan de. noodles weer terug in de pan en laat op een laag vuur 30 seconden meepruttelen in de melk. Roer hier dan ook de mozzarella doorheen.

Wanneer de mozzarella is gesmolten, giet je de noodles in een kom. Garneer met de andere helft van de lente ui en de gedroogde peterselie.

Genieten maar!

Video tutorial

Bekijk hier de tutorial!

1 reactie

eline -

Heel erg lekker en makkelijk! enige nadeel, door de melk kan je de kaas/mozzarella niet mengen waardoor je klonten kaas krijgt. maar voor de rest heel lekker!!

Reageer ook