Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Lasagne kroketjes

Ik ben gek op een goede borrel. En wat hoort er bij een goede borrel? Precies, een goede borrelhap! Ons kantoor zit op de Overtoom, tegenover één van de beste borrelplekjes van Amsterdam: proeflokaal Gollem. Ze hebben er veel bieren, maar ook geweldige friet (naar ons idee de beste van Amsterdam) en zalige hapjes. We kijken er elke keer weer naar uit… Maar ook thuis kan ik genieten van een lekker hapje. Deze lasagne kroketjes zijn gemaakt door Tasty en wij wilden ze graag met jullie delen. Goddelijk!

Ingrediënten

1 teen knoflook (geperst)
1 ui (fijngesneden)
450 gram gehakt
500 ml tomatensaus
2 handen geraspte mozzarella
125 gram bloem
180 gram paneermeel
4 eieren (geklopt)
8 tot 10 vellen lasagne vellen
1 fles zonnebloemolie
Peper en zout

Bereiden

1. Neem een bakpan en zet op een medium-hoog vuur. Giet een beetje olie in de pan en bak hier de ui en knoflook in. Doe na 1 minuut het gehakt erbij en roer goed door. Roer ook de tomatensaus door het gehakt heen en zet het vuur uit. Voeg nu de mozzarella en peper en zout naar smaak toe. Roer dit door tot de mozzarella helemaal gesmolten is.

2. Zet het gehakt opzij. Breng een pan water aan de kook en kook hier de lasagne vellen in. Dit duurt ongeveer 8 tot 10 minuten. Giet de vellen af en laat ze 5 minuten afkoelen. Snijd de vellen in de lengte doormidden en rol schep in elke pasta-strip een eetlepel gehakt. Rol dit voorzichtig op en leg deze rolletjes voor 12 minuten in de vriezer.

3. Haal de rolletjes uit de vriezer en doop ze in het ei, de bloem, het paneermeel, nogmaals in het ei en tot slot weer in het paneermeel. Leg de kroketjes voor 12 minuten in de vriezer.

4. Neem een stevige pan en giet hier de zonnebloemolie in. Zet dit op een medium-hoog vuur en laat dit ongeveer 15 minuten heet worden. Je weet dat het heet genoeg is, wanneer de olie sist als je er een druppel water ingooit. Bak de kroketjes in de olie, totdat ze goudbruin zijn.

Enjoy!

 

 

1 reactie

eli merlier -

shotgun ik had het idee voor koksbedanking

Reageer ook