Crostini’s met zoete aardappel, granaatappel en zonnebloemspread

Ik kom om in de kookboeken. Regelmatig ontvang ik recensie exemplaren en daar ben ik dan ook heel blij mee. Helaas lukt het me niet om overal wat mee te doen, maar vandaag wil ik wel aandacht aan één van mijn favoriete kookboeken besteden: het Love & Lemons kookboek. Dit boek is geschreven door de Amerikaanse Jeanine en Jack, een stel dat samen over eten blogt. Het boek is zo mooi dat het naar het Nederlands werd vertaald. 

Dit recept voor crostini’s met zoete aardappel, granaatappel en zonnebloemspread is afkomstig van hun blog, dat ook Love & Lemons heet. Vind je dit leuk en lekker? Schaf dan ook zeker het kookboek aan! Dit is helemaal in dezelfde stijl.

Ingrediënten (16 tot 20 crostini’s)

Crostini’s

  • 1 mediumgrote zoete aardappel, in kleine blokjes
  • extra virgin olie
  • chilipoeder
  • 1 stokbrood, in plakken
  • 1/2 teen knoflook
  • 100 gram granaatappel pitten
  • korianderblaadjes, ter garnering
  • Zeezout en peper

Zonnebloemspread 

  • 250 gram gepelde zonnebloempitjes, 6 tot 8 uur geweekt in water
  • 240 ml water
  • 2 eetlepels witte wijn azijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2 teen knoflook
  • 1/2 theelepel zout

Bereiden

1. Maak de zonnebloemspread: giet de zonnebloempitten af. Doe ze in een blender met het water, azijn, citroensap, knoflook en zout en blend tot één glad geheel. Zet dit in de ijskast.

2. Verhit de oven tot 200 graden en beleg 2 bakplaten met bakpapier. Leg op 1 bakplaat de zoete aardappelblokjes en op de ander de stokbroodjes. Besprenkel allebei met olijfolie. Gooi over de zoete aardappel wat zout en peper naar smaak. Rooster de zoete aardappel in 35 minuten gaar en bak de broodjes 10 tot 12 minuten. Bestrijk de broodjes met de knoflook als ze uit de oven komen.

3. Bestrijk ieder broodje met de zonnebloemspread, leg er een paar blokjes zoete aardappel en granaatappel pitjes op. Garneer met wat koriander en een beetje olijfolie.

Enjoy!

Dit is het boek:

Love & Lemons kookboek


Reageer ook