Maaltijd preisoep met kerrie en spekjes
Heb jij ook wel eens een soepje gegeten dat je nog heel lang is bijgebleven? We hebben er hier zo één die je beslist een keer moet maken. Een preisoep van onze vast foodblogger Sarah, die ook nu weer prachtige foto’s heeft gemaakt.
Ingrediënten voor 5-6 kommen soep
- 2 preien
- 600 gram aardappelen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter groentebouillon
- halve theelepel kerrie poeder
- 4 eetlepels Olijfolie
- 2 eetlepels fijn gesneden bieslook
- 150 gram spekjes
Bereiding:
Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook. Fruit de ui samen met de knoflook in de pan met olie aan. Snijd de preien in ringen, schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Voeg de helft van de prei en 1/3 van de aardappelblokjes bij de ui en bak dit even mee. Breng op smaak met peper en kerrie. Voeg de groentebouillon er bij en laat dit 15 minuten koken.
Pureer de soep glad en voeg de achtergehouden prei en blokjes aardappel toe. Laat dit nog 10 minuten meekoken tot de aardappel gaar is.
Serveer de preisoep met fijngesneden bieslook, en gebakken spekjes. Lekker met een broodje er bij.
Eet smakelijk!
Sarah Schaap (39 jaar) is gelukkig getrouwd met Floris en samen hebben zij twee kinderen, Nelson (5 jaar) en Tirza (2 jaar). Sarah heeft vier jaar de Fotografie Opleiding gevolgd. Sinds de geboorte van Nelson heeft zij er bewust voor gekozen thuis te zijn om met liefde voor haar gezin te zorgen. Naast fotograferen is koken en bakken een grote passie van haar. Alles op het gebied van make-up, haar, huid en nagels volgt zij op de voet. Daar kan ze geen genoeg van krijgen.