Damespraatjes Damespraatjes

Sinaasappel cocktail met Curacao likeur en tijm

Het is weer vrijdag! Dat betekent dat we lekker mogen doen waar we zin in hebben én daar mag ook best een drankje bij gedronken worden. Het water loopt me al in de mond als ik denk aan het eerste slokje weekendwijn dat mijn lippen raakt… Onweerstaanbaar! Wijn is natuurlijk lekker, maar het weekend is ook het perfecte moment om wat te experimenteren met drankjes. 

We hebben hier een heerlijk cocktailrecept voor je! Hij is makkelijk te maken, heeft geen ingewikkelde ingrediënten en ziet er prachtig uit.

Kruidige sinaasappel cocktail met Curacao likeur

Ingrediënten (2 cocktails)

  • 1 sinaasappel
  • 1 limoen, in halve schijfjes
  • 4 takjes tijm
  • 6 cranberry’s
  • 20 ml Curacao likeur, oranje
  • 200 ml Sprite

2 waterglazen

Bereiden

1. Snijd de sinaasappel doormidden en pers één helft uit. Verdeel dit over de waterglazen. Schenk hier ook de Curacao likeur en sprite bij. Roer door met een lepel of roerstaafje.

2. Snijd de andere helft van de sinaasappel in schijfjes en halveer deze en doe in elk glas twee stukjes sinaasappel. Verdeel ook de limoen, cranberry’s en takjes tijm over de twee glazen.

3. Roer nogmaals door en genieten maar! Drink jij je cocktail liever koud? Deze cocktail is ook heerlijk met wat ijsklontjes.

Heb jij nog een lekker cocktail recept voor ons? Deel hem in de comments onder dit artikel! Zin in een lekkere borrelhap bij dit drankje? Kijk dan eens naar dit flatbread met ricotta en artisjok!

flatbread-met-ricotta-en-artisjok1-760x440

Reageer ook