Damespraatjes Damespraatjes

Rundvlees kopen? Dit is waar je op moet letten!

Nederland heeft vele vleesliefhebbers. In 2018 kwam het totale gewicht van de vleesconsumptie in Nederland uit op 77,2 kilogram. Vlees kan dan ook in enorm veel gerechten gebruikt worden en de mogelijkheden zijn eindeloos. Naast varkensvlees, wordt in ons kleine landje ook veel rundvlees gegeten. 

Rundvlees kan op een hoop manieren bereid worden. Er zijn genoeg recepten die vragen om rundvlees in het specifiek, aangezien deze soort vlees vaak sappig is van zichzelf. Wil jij rundvlees kopen om te gebruiken voor een gerecht? Dit is wat je moet weten!

Soorten rundvlees

Rundvlees kun je onderverdelen in een aantal categorieën. Ga je rundvlees kopen? Dan zal je waarschijnlijk steak, stoofvlees en Wagyu tegenkomen. Deze laatste categorie is een speciale. Wagyu is namelijk een runderras dat van oorsprong uit Japan is. De reden dat dit in Nederland wordt gegeten, komt mede door de heerlijke smaak en de kwaliteit.  Steak is daarentegen een soort verzamelnaam voor diverse soorten rundvlees. Zo vallen biefstuk, ribeye, entrecote en lendelappen hieronder. Deze stukken vlees worden doorgaans over de spiervezels gesneden en kunnen gegrild worden of in de pan gebakken worden. 

Stoofvlees wordt gebruikt in klassieke stoofgerechten en duurt redelijk lang om te bereiden. Het resultaat? Heerlijk zacht en kruidig vlees dat alle smaken van het gerecht heeft geabsorbeerd en het eten een prachtige smaak geeft.

Rundvlees kopen voor de volgende populaire gerechten

Ga jij rundvlees kopen maar heb je geen idee wat je ermee kan doen? Neem eens een kijkje naar de volgende gerechten!

Biefstuk valt bij de meeste vleeseters wel in de smaak. Ontvang je gasten? Dan kan je altijd een lekker stukje biefstuk in de grillpan doen. Kruid het vlees met wat peper, zout en misschien andere smaken naar keuze en maak er vervolgens een lekkere saus bij. Serveer met wat groenten en aardappel en klaar!

Een rosbief rollade is ook zó klaar. Meng kruiden zoals uienpoeder, paprikapoeder, peper, knoflookpoeder, mosterdzaad en wat basterdsuiker met elkaar en marineer het vlees in dit mengsel. Binnen de kortste keren geniet je van een heerlijke maaltijd met rundvlees als hoofdingrediënt!

Reageer ook