Damespraatjes Damespraatjes

Wat kan je naast friet nog meer in de Airfryer bereiden?

Frietjes en een kaassoufflé; ik zou het iedere dag wel willen eten. De reden dat ik dit niet doe laat zich denk ik vrij eenvoudig raden. Snacks uit de frituur zijn hartstikke ongezond en het is dan ook niet verstandig om er te vaak van te genieten. Gelukkig bestaat er sinds een aantal jaar om wat gezonder te frituren, namelijk de Airfryer. Het apparaat was binnen no-time een big hit en heel Nederland bakte zijn frietjes in lucht in plaats van in vet. Maar wist je dat je behalve friet en frituur snacks nog meer lekkers in de Airfryer kunt bereiden?

Om te beginnen is het belangrijk om een goede Airfryer in huis te hebben. Zelf vind ik die van Philips het fijnste, maar er zijn ook andere merken te koop. Benieuwd waar Airfryers in de aanbieding kunt kopen? Dat kan je checken via Airfryeraanbieding.nl.

Kip

In het weekend vind ik het super gezellig om een hele kip te maken. Dit is een onwijs veelzijdig gerecht, waarbij je allerlei soorten smaken aan de kip kunt meegeven. In het gezelschap kan iedereen daarnaast zelf een stukje vlees kiezen wat hij/zij lekker vindt. Zo ben ik altijd dol op het wat slankere borststuk en kiezen veel mannen voor vettere poten en dijen. En wist je dat je kip ook heel goed in de Airfryer kunt maken? Zowel een hele kip of bepaalde onderdelen ervan. Bekijk bijvoorbeeld eens dit lekkere recept!

Brood

Sinds een week heb ik een KitchenAid keukenmachine in de keuken staan. Hierdoor ben ik zelf aan het bakken geslagen en bak ik broden, taarten en koekjes. Dit deed ik tot nu toe steeds in de oven, maar wist je dat je ook in de Airfryer brood kunt bakken? Bekijk in deze video hoe je dat doet. Maak bijvoorbeeld een lekker notenbrood of een brood met Italiaanse kruiden. Jummie!

Churros

Als je ooit in Spanje bent geweest, ken je vast die heerlijke zoete lucht van Churros-tentjes op straat. Churros zijn zoete gefrituurde deegstengels, met hier suiker en kaneel overheen gestrooid. Je kunt ze zo eten, maar ook in gesmolten chocolade dippen. Loopt het water jou ook al in de mond? Normaal gesproken bak je churros in een frituur, maar wist je dat het ook in de Airfryer kan? Bekijk hier hoe je dat doet.

Praat mee

Heb jij ook zo’n zin om met jouw Airfryer aan de slag te gaan? En wist jij al dat je zo veel andere dingen in de Airfryer kunt bereiden? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig:)

Reageer ook