Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de lekkerste Limoncello-cocktails!

Als ik aan Italië denk, denk ik aan het lekkerste eten, waanzinnige wijnen, prachtige landschappen, fijne mensen en natuurlijk de aller beste Limoncello! Limoncello is een fris-zoet likeur dat wordt gemaakt van citroen. Het drankje zit hoog in de alcohol en hierdoor leent het zich goed om de lekkerste cocktails mee te maken. En niet zomaar cocktails; de meest fruitige cocktails! Wij verzamelden een aantal heerlijke recepten en tippen je ons favoriete Limoncello merk. 

Beste Limoncello

Voor een goede cocktail is het belangrijk om de beste ingrediënten te gebruiken. Onze favoriete Limoncello is de LimonTino, een échte Italiaanse Limoncello. Hij wordt gemaakt van de beste biologische citroenen van Sardinië. Op Damespraatjes schreven we een uitgebreid artikel over de LimonTino en haar broertje, de AranTino (een Arancello gemaakt van sinaasappel). Zeker interessant om daar even verder te lezen over deze bijzondere en authentieke Italiaanse producten.

Nu je weet welke Limoncello je het beste kunt gebruiken, kunnen we door naar de cocktails. Wij hebben hier drie heerlijke, zomerse cocktails recepten met Limoncello verzameld!

Bubble-cello

30 milliliter LimonTino
90 milliliter Prosecco
3 ijsklontjes

Glas: Tumbler

Doe de ijsklontjes in een glas en schenk hier de LimonTino bij. Giet hier nu de prosecco bij en roer het goed door. Serveer eventueel met een mooi stukje citroenschil (lemon twist).

Tropical twist

30 milliliter LimonTino
60 milliliter mango sap
60 milliliter ananassap
5 ijsklontjes

Glas: Groot longdrink glas

Neem een cocktailshaker en voeg hier alle ingrediënten aan toe. Shake de cocktail stevig en schenk hem in het glas.

Pornstar Martini met AranTino

30 milliliter AranTino
30 milliliter vanille wodka
50 milliliter passievrucht sap
1 theelepel limoensap
Eiwit van 1/2 ei

Glas: Martini glas 

Vul een cocktailshaker met ijs en voeg het eiwit, wodka, AranTino, passievruchtsap en limoensap toe. Shake de cocktail stevig, zodat er een mooi wit laagje op de cocktail komt. Schenk de drank (zonder het ijs) in het glas.

Praat mee!

Wat vind jij van deze cocktails? Wij hebben ze allemaal geprobeerd en vinden ze echt heerlijk! De LimonTino en AranTino zorgen ervoor dat je de cocktails echt op z’n aller lekkerst maakt.

LimonTino en AranTino zijn in diverse lokale en landelijke slijterijen, drankenwinkels en horeca verkrijgbaar. Ook kan je ze bestellen via Sardiniaproducts.nl 

Reageer ook