Damespraatjes Damespraatjes

Voordelen van het kweken van je eigen kruiden

Elke chef-kok raakt zeer vertrouwd met de productenafdeling van de plaatselijke supermarkt. Je weet misschien precies wanneer je moet komen opdagen om de meest verse producten te krijgen. Hoe perfect je je reis ook plant, wat er in de schappen ligt, komt nooit overeen met wat je zelf kweekt. Als je kruiden kweekt, kun je wachten om ze te snijden tot het moment dat je ze nodig hebt. Dat betekent dat je je nooit zorgen hoeft te maken dat de basilicum en peterselie uitgedroogd en broos worden voordat je de kans hebt om het aan het werk te zetten. Bovendien is een bezoek aan de tuin of de pot op je vensterbank een stuk handiger dan naar de winkel rennen.

Proef het verschil

Het gebruik van gedroogde kruiden is vaak een goedkoper en handiger alternatief voor verse. In sommige gevallen, zoals oregano of rozemarijn, kun je misschien wegkomen met het gebruik van de gedroogde variant bij het koken zonder al te veel smaak te verliezen. Vers is echter bijna altijd de lekkerste optie. Als je kruiden kweekt, hoef je je geen zorgen te maken over dit dilemma. Je hebt altijd verse kruiden bij de hand. Het is nog steeds een goed idee om wat gedroogd te hebben in geval van nood, maar meestal kies je ervoor om een ​​vers blad af te knippen.

Bespaar geld

Het gevuld houden van jouw productenlade en kruidenkast kan zeker duur worden. Zelf kruiden kweken is een manier om de prijs van essentiële ingrediënten te verlagen. Je hoeft niet meer uit te geven om kruiden te krijgen die van dezelfde of slechtere kwaliteit zijn dan wat je in jouw eigen huis kunt planten. Als een toegevoegde bonus weet je alles over hoe die planten zijn opgekweekt. Je hoeft je je nooit zorgen te maken dat iemand een schadelijk bestrijdingsmiddel op jouw kruiden heeft gebruikt of ze hebben blootgesteld aan verontreinigingen. Met volledige controle heb je de mogelijkheid om jouw proces volledig biologisch te houden of zorgvuldig om het even welke meststof en ongediertebestrijdingsmaatregelen te selecteren.

basilicum

Voeg variatie toe aan je gerechten

Die tuin biedt een geweldige kans om te experimenteren met verschillende smaakcombinaties. Maak gebruik van je kruiden om een ​​paar nieuwe recepten uit te proberen. Kweek wat kruiden die je in het verleden zelden hebt gebruikt om jezelf aan te moedigen risico’s te nemen bij het koken. Daarnaast kun je uiteraard fysiek of online kruiden kopen.

Reageer ook