Damespraatjes Damespraatjes

Een keuken vol machines of alles met de hand. Wat heeft jouw voorkeur?

Laatst was ik bij een vriendin op bezoek die dol is op koken. Toen we studeerden was dit al zo, maar sinds we werken is het alleen nog maar ‘erger’ geworden. Zij is het type die voor elk klusje een machine heeft staan. Broden bakt ze niet in een oven, maar in een broodbakmachine, rijst kookt ze niet in een pan, maar in een rijstkoker en een burgertje bakken doet ze op een grillplaat in plaats van een pan. 

Professionele pastakoker

Toen ik weer bij haar op bezoek was, vertelde ze mij over twee nieuwe keuken attributen: haar bakplaat voor crêpes en een professionele pastakoker. Eerlijk gezegd had ik me nooit gerealiseerd dat je deze spullen ook thuis in de keuken kon hebben staan, maar zij had het toch echt. Terwijl ik tegen haar vertelde dat ik deze spullen niet heb en het tot nu toe echt heb weten te redden, begon ze te lachen. “Natuurlijk kan het ook zonder al deze apparatuur, maar ik vind het gewoon heel leuk om mijn keuken professioneel in te richten”.

Koken is hip

Op de fiets naar huis dacht ik terug aan het heerlijke etentje met verse crêpes als toetje. Die smaakten toch wel héél lekker van zo’n echte crêpe bakplaat… Misschien is dat toch iets leuks voor in ons nieuwe huis over een paar maanden. De tijd dat dit soort producten alleen maar voor de horeca waren is echt voorbij. Koken is hip en mensen zijn bereid hier steeds meer in te investeren.

Wil jij dit ook? 

Bij winkels als Horecagrootkeukenshop.nl kunnen zowel bedrijven als particulieren de beste keukenspullen bestellen. Een koelcel van 1240 liter is misschien wat overdreven, maar ik weet zeker dat je warm wordt van de poffertjesplaten en paella pannen.

Zou jij deze attributen in je keuken willen hebben staan? Zo ja, welke dan vooral en welke juist niet? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. 

Reageer ook