Damespraatjes Damespraatjes

Last-minute vegetariërs op de barbecue: dit kan je doen!

Als kind van een vegetarische moeder en vader, weet ik als geen ander wat een paniek het bij mensen kan oproepen als er mensen komen diner die geen vlees eten. En hoewel steeds meer mensen bekend raken met vegetarisch eten, blijft het toch soms lastig om iets lekkers te maken. En hoor je pas op het aller laatste moment dat mensen geen vis, kip en vlees eten? Dan is de ellende vaak compleet. Geen stress, we got you. Wij geven je hier een aantal heerlijke en makkelijke vegetarische bbq recepten

We kennen het allemaal! Je gaat een nieuwe bbq bestellen, kan niet wachten om er mee te koken en hebt allemaal lekkers in huis gehaald. Alles lijkt perfect, totdat het nieuwe vriendinnetje van jullie zoon vertelt geen vlees te eten. What to do? Op de eerste plaats is het je goed om te bedenken dat de meeste vegetariërs het gewend zijn om minder keuze te hebben dan vleeseters. Veel vegetariërs zijn al tevreden als er twee of drie bijgerechten zijn waarvan ze kunnen mee-eten (bijvoorbeeld een fruit-, groene- en pasta salade). Het bord wordt verder opgevuld met stokbrood en sausjes en dat is vaak al helemaal prima. Natuurlijk is het nog leuker, lekkerder en gezelliger wanneer ook zij iets van de bbq kunnen mee-eten. Je hebt de volgende opties!

Maak zelf een burger

Een vega burger maken is heel makkelijk en kan met bijzonder veel verschillende ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan een bonenburger. Laat een blik kidneybonen uitlekken en gooi ze in de keukenmachine. Mix het tot er een bonenpasta ontstaat. Voeg dan een ei, wat peper en zout en eventueel wat paneermeel of broodkruimels toe. Vorm hier burgertjes van en klaar is kees! Ook een burger van quinoa, biet of zoete aardappel is smullen.

Gegrilde groente

Heb je niks in huis om een snel burgertje van te maken? Overweeg dan om groente te grillen. Heb je nog een bloemkool in de ijskast liggen? Snijd heb ik grove plakken, besprenkel met olijfolie en peper en zout. Laat het gaar worden op de barbecue en top af met sausjes die al op tafel staan.

Gegrild fruit

Geen groente in huis? Kijk dan eens op de fruitschaal of daar nog wat (overrijp) fruit ligt? Gegrilde plakken ananas, gebakken banaan of necatines van de barbecue zijn heerlijk. Lekker als zoet gerecht, maar ook zeker in combinatie met hartige bijgerechten.

Vriezer

Zelf hebben wij altijd een paar pakken vega burgers in de vriezer liggen. Mochten er dan onverwachts toch vegetariërs meedoen met de barbecue, dan is er ook voor hen iets lekkers te verzorgen. We kunnen ons goed voorstellen dat vegetarisch eten en barbecueën nog niet helemaal in je systeem zit, dus dan is dit een hele goede oplossing.

Praat mee

Wat doe jij als er ineens vegetariërs meedoen aan de barbecue? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Reageer ook