Damespraatjes Damespraatjes

Deze landen zijn perfect voor een themadiner!

Een diner organiseren is ontzettend leuk, mits je natuurlijk goed voorbereid bent en het koken een beetje in de vingers hebt. Wanneer je dit regelmatig doet kan het echter wel zo zijn dat je steeds uitkomt bij dezelfde gerechten. Een mooie carpaccio hier en een lekkere steak daar. Om jezelf én je gasten te verrassen is het leuk om een land te kiezen en binnen dat thema een diner te organiseren. Welke landen je bij een themadiner zeker niet mag overslaan? Dat lees je in deze blog.

Een goede braai

Zuid-Afrika kennen we natuurlijk van de prachtige natuur én goede wijnen, maar wist je dat ze ook een hele lekkere keuken hebben? Wellicht niet zo verfijnd als de Italiaanse of Franse keuken, maar wel een keuken die gegarandeerd een gezellige avond oplevert. Zuid-Afrikanen houden namelijk ontzettend van gezelligheid en bereiden veel gerechten dan ook op de zogenaamde braai. Dit is een barbecue waar ze vlees van de hoogste kwaliteit op garen. Dit doen ze met de hele familie en natuurlijk de beste Zuid-Afrikaanse wijn.

Vietnam

De Vietnamese keuken is ontzettend in opkomst. Het is een lichte, verfijnde keuken boordevol groente en mooi om als themadiner te nemen. Een trend die helemaal aansluit op de toenemende aandacht voor vegan en vegetarisch eten. Het is dan ook een keuken om te omarmen en eens op verkenning uit te gaan wat het allemaal te bieden heeft. Van verse springrolls met tofu, tot een heerlijk roerbakgerecht. Een prachtig land met een heerlijke keuken!

Peru

Nog een keuken die ontzettend in opkomst is, is die uit Peru. Wederom een zeer lichte en verantwoorde keuken, boordevol groente maar ook met veel vis. De ceviche is hier natuurlijk hét voorbeeld van. Heerlijk licht, maar ook nog eens ontzettend eenvoudig om te maken. Wanneer je een goed recept online vindt is dit een gerecht wat zelfs zonder het een keer te proberen te maken is. Een enorme aanrader om eens te verkennen.

Super leuk zo’n themadiner

Kortom, ga eens voor een verrassende bestemming waar het gaat om het organiseren van een themadiner. Je gasten zullen nieuwe smaken ontdekken en je zult jezelf verrijken met nieuwe kooktechnieken. Wellicht moet je in de supermarkt even zoeken naar de juiste ingrediënten, maar dat is alleen maar een leuk extra aan deze kookbeleving. Sla ook vooral de specifieke toko’s en online wijnwinkels niet open. Online is tegenwoordig alles te bestellen, ook voor je themadiner. Eet smakelijk en veel plezier!

Is een themdiner iets voor jou? Een heb je misschien nog tips voor een mooi themadiner? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

 

Reageer ook