Damespraatjes Damespraatjes

Hier haal ik mijn kook-inspiratie vandaan

Eten: het is best bijzonder hoe iets dat eigenlijk een eerste levensbehoefte is ook zo’n waanzinnig gevoel van genot en luxe kan geven. Het liefste zou ik elke dag een zeven gangenmenu met bijpassende wijnen maken, maar ja… Daar heeft niemand tijd voor! Inspiratie heb ik echter genoeg en ik zou met gemak elke dag zeven andere gerechten op tafel kunnen toveren. Hoe ik aan die inspiratie kom? Dat vertel ik hier! 

Online

’s Avonds in bed kan ik urenlang recepten inspiratie opdoen. Ik slinger het internet thuis aan en struin Pinterest, kookwebsites en Instagram-pagina’s af. In mijn telefoon maak ik een lijstje met alle hapjes en gerechten die ik ooit nog eens zou willen maken. Mijn favoriete kookwebsite is natuulijk Kookpraatjes (haha!), maar ik doe ook graag inspiratie op bij Amerikaanse, Franse en Italiaanse kookblogs. De recepten lees ik vaak niet, maar alleen al de foto’s zorgen voor heel veel goede ideeën!

Restaurants

Toen wij in Amsterdam woonden en nog geen kids hadden gingen wij elke week wel één of twee keer uiteten. Niet heel uitgebreid, maar gewoon een goede daghap, een maaltijdsalade of een pizza. Nu we in Bussum wonen met onze twee kinderen doen we dat een stuk minder. Maar gaan we dan een keer uiteten? Dan doen we het ook goed! Met de Michelin-app op mijn telefoon weet ik altijd waar de beste restaurants zijn en daar gaan we dan ook maar wat graag naartoe. Hier haal ik zo veel inspiratie vandaan! Niet alles kan ik perfect namaken, maar dat hoeft ook niet. Alleen al het gebruik van een bepaald soort kruiden of een nieuwe bereidingswijze kan veel doen in je eigen keuken.

Eten bij vrienden

Veel van onze vrienden zijn net zulke enorme foodies als wij. Gaan we ergens eten? Dan weten we bijna zeker dat er enorm uitgepakt is. Hier doe ik dan ook vaak lekkere wijn-spijs inspiratie op en dat neem ik dan weer mee naar huis. Andersom weet ik dat er ook mensen bij ons komen eten, die dan weer ideeën opdoen bij ons. Heel leuk hoe dat gaat!

Praat mee

Waar doe jij de meeste inspiratie voor in de keuken op? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Reageer ook