Damespraatjes Damespraatjes

Grillmasters opgelet: Deze gave leren schorten mogen niet in jouw keuken ontbreken!

Eigenlijk alles smaakt lekkerder als het op een barbecue is gemaakt. Het is dan ook niet gek dat wij thuis elke week barbecueën. Weer of geen weer: bij ons gaat de Big Green Egg aan! Onze favoriete gerechten om te maken zijn 24 uurs ribben (a la Ron Blaauw), pulled pork, een heel kippetje, vispakketjes en mooie groentegerechten. Heerlijk! Niet alleen de barbecue zelf vinden wij een top ding, zowel mijn man als ik zijn gek op mooie grill-accessoires. Denk hierbij aan een pizza-steen voor op de barbecue, maar ook gave leren schorten en stoere messentassen. 

Een leren schort zag ik een paar jaar geleden voor het eerst op een tuinfeest. Hier was een échte barbecue-crew aan het koken en zij droegen allemaal zo’n waanzinnig leren bbq schort. ‘Die hebben wij ook nodig’, zeiden we allebei tegelijk tegen elkaar. En zo gezegd, zo gedaan: er kwamen leren schorten. Eén voor mijn man en één voor mij. We kwamen er toen achter dat ze er niet alleen heel dik uitzien, maar dat ze ook mega praktisch zijn.

Veilig en robuust

Schorten van leer zijn namelijk net zo robuust al ze eruit zien. Leer is een materiaal dat wel tegen een stootje kan. Zo is het super hittebestendig en zal het niet snel scheuren. Tijdens een intensieve en soms hete barbecue-sessie zal hij zijn werk prima blijven doen. Een stuk beter én veiliger dan in je katoenen schortje bij het open vuur.

Andere leren accessoires

Als je eenmaal gewend bent geraakt aan een schort van leer, wil je nooit meer anders. Sterker: je gaat hoogstwaarschijnlijk op zoek naar meer leren spul voor in de keuken en bij de grill. Zo zwichtten wij al voor een messentas van leer en staan ook ovenwanten van leer hoog op het lijstje. Wij hebben alles in dezelfde kleur gekocht, zo heb je een mooie set die helemaal bij elkaar matcht. Het oog wil ook wat he 😉

Cadeau

In onze vriendengroep hebben wij veel mensen die net als wij dol zijn op barbecueën. We geven de leren schorten dan ook vaak cadeau. Vooral als iemand iets bijzonders te vieren heeft, zoals een verhuizing of speciale verjaardag, is het een heel geschikt cadeau. Wij zien er onze vrienden altijd heel erg blij van worden in ieder geval!

Praat mee

Wat vind jij van deze mooie producten van leer? Ben jij ook helemaal fan? En zou jij hem ook aan iemand cadeau doen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig.

Barbecue recept: Gegrilde nectarine salade

1 reactie

Ellen Vrins -

Wat een ontzettend gezellige blog. Zo blij dat de zomer er weer aankomt, maar zeker ook in de winter kan een buiten bbq of vuur super gezellig zijn. 😉

Reageer ook