Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de belangrijkste essentials voor het maken van een buitenkeuken!

Het is hartje zomer, de kids zijn lekker vrij en het is dus de hoogste tijd om weer uitgebreid van je tuin te gaan genieten. De perfecte middag in de tuin is voor mij een middag waarop helemaal niets hoeft. Er komen gezellig vrienden langs, de kinderen spelen samen en de ouders drinken een ijskoude Aperol Spritz op de luxe loungebank. Zo rond vier uur loopt mijn man richting onze buitenkeuken en steekt de barbecue aan, om hem vervolgens alle tijd te geven om de optimale temperatuur te bereiken. Tegen het vallen van de avond verschijnen de meest rijke gerechten op tafel. Iedereen valt aan en het genieten is compleet! 

Een buitenkeuken is een zeer waardevolle toevoeging aan de tuin van elke foodie. Hoe stel je de optimale buitenkeuken samen? Dat is natuurlijk heel erg persoonlijk en totaal afhankelijk van je wensen. Wel zijn er een aantal basisselementen die je sowieso in overweging kunt nemen. Lees mee!

Barbecue / buitenkeuken

Het centrum van de buitenkeuken is natuurlijk de barbecue. Wij hebben een grote kamado, maar een houtskoolbarbecue en een gasbarbecue zijn uiteraard ook goede opties. Wist je dat er ook complete buitenkeukens bestaan? Deze bieden vaak direct plek voor al je spullen, maar zijn weer minder flexibel dan een buitenkeuken die je zelf samenstelt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tuinmeubelland (@tuinmeubelland)

Barbecuetafel

Heb jij je droombarbecue binnen? Vergeet er dan niet ook een (verrijdbare) barbecuetafel bij te kopen. Deze kan je gebruiken om de barbecue-gerechten op klaar te zetten en te zorgen dat je Aperol Spritz altijd binnen handbereik is. Deze barbecuetafels zijn er in groot of klein. Mijn advies: Koop er een die bij jouw behoeften past. Wil je echt koken (en dus ook voorbereidend werk zoals snijden) in de buitenkeuken? Ga dan voor een grote barbecue tafel. Zet je er alleen eten op dat binnen als is voorbereid? Dan kan hij best wat kleiner zijn.

Eettafel

Bij een goed uitgeruste buitenkeuken hoort natuurlijk ook een eettafel. Hiermee zorg je ervoor dat mensen jouw geweldige creaties in stijl en comfort kunnen opeten. Heb je geen ruimte voor én een eettafel én een loungeset? Er zijn tegenwoordig ook mooie lounge diningsets.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tuinmeubelland (@tuinmeubelland)

Parasol en terrasverwarming

Extremen zijn nooit fijn. Houd jezelf koel door een goede parasol. Koelt het buiten af? Zet dan de terrasverwarming aan. Zo maak je jouw buitenkeuken compleet en klaar voor alle weersverwachtingen!

Hoe zou jij je buitenkeuken inrichten? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we altijd heel erg gezellig!

Reageer ook