Damespraatjes Damespraatjes

Deze online kookmagazines gebruikt Ka als ze kookinspiratie nodig heeft

Ik ben een zomermens. Ik houd van koele drankjes drinken op het strand, frisse maaltijdsalades eten op het terras en de zonnestralen voelen op mijn huid. Maar ook kan ik enorm genieten van de grillige herfst. Als de blaadjes van de bomen vallen, krijg ik onwijs veel zin in winterse gerechten. Comfort food waar eigenlijk iedereen blij van wordt.

Hoewel ik niet echt een keukenprinses ben, heb ik geen hekel aan koken en heb ik een aantal basisgerechten die het altijd goed doen en waarvan ik blij word. Wat dat betreft is er met het Google een wereld voor me open gegaan, want met het intikken van slechts een paar ingrediënten in de zoekmachine, vind ik de heerlijkste recepten. Geen gedoe meer met dikke kookboeken die veel te veel ruimte innemen op mijn aanrecht, maar gewoon een recept volgen vanaf mijn telefoon die ik heb voorzien van een mooi en slijtvast iPhone 13 Mini hoesje zodat ‘ie goed is beschermd mocht ik ‘m met mijn kookvingers van het aanrecht stoten.

Maar er zijn meer telefoon accessoires die het gebruik van je telefoon bij het koken makkelijker maken. Zo heb ik een heel handig standaardje op de kop getikt zodat mijn foon rechtop blijft staan. En zo kan ik lekkere recepten makkelijk lezen. Ik heb een aantal favoriete kookmagazines waar ik graag inspiratie op doe.

AH Allerhande

Een overzichtelijke site vol recepten en tips is die van de Allerhande van Albert Heijn. Als ik even niet weet wat ik moet eten, kijk ik graag bij ‘Wat eten we vanavond?’ Daar staan makkelijke en inspirerende recepten. Daarmee zet ik binnen no time een bord dampend eten op tafel.

Laura’s Bakery

Fan ben ik ook van de site Laura’s Bakery. De site van Laura staat vol recepten en ik ben fan van het recept van oma’s appeltaart. Er staan duidelijke foto’s bij zodat het volgen van haar recept echt heel simpel is. En vooral heel lekker!

Smulweb

Een andere site die ik graag bezoek, is Smulweb. Dat is echt een mega dik online kookboek met zoveel verschillende recepten dat er altijd wel wat tussen staat. Deze site gebruik ik als ik voor vrienden of familie kook. Dan heb ik net weer even iets anders zonder dat het super ingewikkeld is.

Kast koken

Maar wat ik ook altijd weer een feestje vind, is ‘kast koken’. Ik doe die dag geen boodschappen maar kijk wat ik nog allemaal in huis heb. Want vaak heb ik teveel boodschappen gedaan of had ik toch minder groenten nodig dan gedacht en dan houd ik van alles een beetje open. Zo kamde ik gisteravond de voorraad- en koelkast uit en vond tomaten, paprika, twee Catalaanse worstjes, zoete aardappel en een half zakje spekjes. Ik tikte dat in op mijn mobiel en voor ik het wist rolde er een gerecht uit: een supergezonde ovenschotel. Binnen een half uur toverde ik een prima maaltijd voor de maandag uit mijn oven. Dat is nog eens lekker de week beginnen!

 

Reageer ook