Damespraatjes Damespraatjes

Deze drie soepen zijn ideaal voor het herfstseizoen

De herfst komt er weer aan en dat betekent dat het kouder wordt, begint te regenen en de blaadjes van de bomen vallen. De meeste Nederlanders geven dan ook voorkeur aan de zomer maar de herfst kan ook iets speciaals hebben, het is maar net wat je er zelf van maakt. De herfst kan namelijk een romantische tint geven. Ga lekker naar buiten en maak een romantische wandeling en drink ergens warme chocomel met vers bereide slagroom. Vervolgens geniet je thuis van een heerlijke pan zelfgemaakte herfst soep. Soep is oer Hollands en dan ook ontzettend geliefd, maar welke soepen zijn nou eigenlijk geschikt voor de herfst? In dit artikel worden een aantal soepen uitgelegd waardoor jij vanavond nog aan de slag kunt gaan met het maken van een heerlijke herfstsoep.

Uiensoep

Als eerste is er de traditionele uiensoep. Eigenlijk is deze soep ontzettend simpel om te bereiden. Hij ziet er niet alleen lekker uit maar smaakt ook ontzettend lekker. Er zijn maar 5 ingrediënten nodig om deze soep te bereiden. De belangrijkste ingrediënten zijn bouillon en uien. Deze soep is heerlijk om te serveren met brood, om het extra te maken kan je geroosterd brood serveren met gesmolten kaas. Honderd procent dat jij en of je gasten zullen smullen van de soep. Uiensoep kan zowel als voor en hoofdgerecht worden geserveerd. Aan jou de keus!

Pompoensoep

Pompoensoep is echt te gek als herfstsoep! Het is ontzettend lekker en ook nog eens makkelijk om te bereiden. Dit zorgt ervoor dat pompoensoep erg populair is, helemaal tijdens Halloween natuurlijk! Ook voor deze soep geldt dat er maar weinig ingrediënten nodig zijn. Je hebt slechts een pompoen, 2 uien en 2 grote bospenen nodig. Dit is genoeg voor 2 tot 3 personen. Voordat je deze groenten in de pan doet kan je deze voorkoken met de multicooker, hierdoor maak je de soep nog sneller klaar.

Bloemkool-aardappelsoep

Als iets Hollands is en passend is bij de herfst dan is het wel de bloemkool-aardappelsoep. Dit is een soep dit eenvoudig te maken is en ook nog eens vult. Je hebt slechts 4 ingrediënten nodig namelijk: bouillon, bloemkool, aardappels en een rode uit. Deze combinatie zorgt voor een overweldigende smaakexplosie. Laat je verrassen en bereid deze soep zo snel als dat je kunt!

Reageer ook