Damespraatjes Damespraatjes

5 redenen waarom je nooit meer op dieet moet gaan!

Ik heb het zo ontzettend vaak geprobeerd: dieten. En ik kan je vertellen, ik ga er niet meer aan beginnen. Gezond leven blijft natuurlijk altijd een belangrijk streven, maar zo ontzettend streng voor jezelf zijn dat je niet meer gelukkig bent? Dat nooit meer! Wil je mijn precieze redenen weten? Die lees je hieronder. 5 redenen waarom je nooit meer op dieet moet gaan!

1. Dieten kunnen slecht zijn voor je gezondheid

Dieten waarbij je minder dan 1200 calorieën per dag binnenkrijgt zijn erg slecht voor je gezondheid. Je lichaam heeft een bepaalde hoeveelheid calorieën nodig om zijn gewone dagelijkse werkzaamheden te kunnen uitvoeren, dit heet je basaal metabolisme. Hoeveel calorieën dat voor jou zijn, kan je hier lezen. Wanneer je niet aan die hoeveelheid komt, kan je ziek worden, spiermassa verliezen, sneller moe zijn en zul je minder goed functioneren. Wist je trouwens dat je ook last van haaruitval kunt krijgen?

2. Dieten werken niet

De meeste mensen die aan een dieet beginnen halen nooit hun doel. Wanneer ze dit wel doen is de kans dat ze na het dieet weer terugvallen in hun oude patroon ontzettend groot. Met als gevolg: je wordt weer net zo zwaar en soms zelfs nog zwaarder dan voordat je aan het dieet begon. En ja… Is dat al die moeite dan nog wel waard?

3. Door te dieten denk je juist de hele tijd aan eten

Door jezelf op te leggen dat je niet aan eten moet denken, ga je juist aan eten denken. Wil je dit even testen? Denk dan nu niet aan een rode tomaat. En? Waar denk je nu aan? Dikke kans dat je nu aan een rode tomaat denkt. Zo werkt het ook met dieten. Denk niet aan patat en pizza. Oeps, waar denk je nu aan? Patat en pizza!

4. Constant op dieet zijn is een slecht voorbeeld voor je kinderen

Als ouder heb je een hele belangrijke voorbeeldfuctie, ook op het gebied van voeding en het hebben van een goed zelfbeeld. Door je kinderen constant te laten merken dat je ontevreden over jezelf bent, is de kans dat zij zelf ook heel onzeker worden groot. Laat zien dat je tevreden mag zijn met wie je bent en dat geluk niet afhankelijk is van je gewicht. Geef het goede voorbeeld door samen gezond te eten en hier op een positieve manier aandacht aan te besteden.

Zeg niet: “Ik moet afvallen want ik ben veel te dik.”
Maar zeg: “We eten vanavond een lekkere gezonde maaltijd! Hebben jullie nog suggesties?”

5. Eten is veel te lekker om niet van te genieten

Dit is naar mijn idee de belangrijkste reden: eten is toch gewoon genieten? Het is zonde om niet te genieten van de dingen die jij leuk vindt in het leven. Is dat lekker eten? Doe het dan gewoon! Let er wel op: eten smaakt nog lekkerder wanneer je het met mate eet. Ga dus niet elke dag naar de pizzeria, maar doe dit om de week. Zo geniet je er nog meer van en heeft het een veel minder negatief effect op je gewicht.

Heb jij nog goede redenen waarom je nooit meer op dieet gaat? Laat het ons weten in de comments!

Lees ook: Dit zijn de lievelingsgerechten van de celebs

obama eten - stock

En ook dit is lekker: Grapefruit waterijsjes

Grapefruit ijsjes

Reageer ook