Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de leukste films voor foodlovers

Eten is niet alleen leuk om te eten, eten is ook heel erg leuk om naar te kijken! Ik ben gek op food-films en ik heb er al flink wat gezien. Een goede food-film combineert een geweldig verhaal met heerlijk eten. En dat is heerlijk om te zien! Dit is een lijstje van mijn favo food-films. Kan jij hier nog films aan toevoegen?

Chef

Een prominente chef zegt zijn baan in een toprestaurant op. Hij start een foodtruck om weer écht te gaan koken. Dit is alleen moeilijker dan gedacht…

Julie & Julia

Een leuke vrouwenfilm waarin Julie begint met bloggen over de recepten van Julia Child. Een mooie film waarin de verhaallijnen van beide vrouwen door elkaar afgewisseld worden.

Chocolat

Een iets oudere film, maar nog heerlijk om te kijken. Niet alleen door de grote hoeveelheid chocolade, maar ook omdat Johnny Depp één van de hoofdrollen vervult.

Hundred foot Journey

Wanneer een Indiase familie naar Frankrijk verhuist en hier een restaurant wil openen krijgen ze mot met het Franse restaurant aan de overkant. Wanneer de eigenaresse erachter komt dat ook één van de Indiase jongens een groot kooktalent is, verandert de hele situatie.

No Reservations

Mooi romantisch drama waarbij een kok de voogdij over haar nichtje krijgt. Dit is niet makkelijk en krijgt hulp van haar collega’s uit de keuken.

Ratatouille 

Een kinderfilm die ook erg leuk voor volwassenen is. Het gaat over een rat met een groot talent voor koken. Wanneer hij een jonge, onervaren kok ontmoet besluiten ze de handen ineen te slaan.

https://www.youtube.com/watch?v=niD-jahFURU

 

Reageer ook