Damespraatjes Damespraatjes

5 tips om zo goedkoop mogelijk uiteten te gaan!

Als je mij vraagt wat ik deze vrijdagavond het liefste zou willen doen, zou ik je vertellen dat ik lekker uitgebreid uiteten wil. Op de een of andere manier vind ik dit de meest ontspannen activiteit ever en geef ik er dan ook graag mijn geld aan uit. Hoewel uiteten gaan absoluut het geld waard is, probeer je het natuurlijk altijd zo goedkoop mogelijk te doen. Ik heb een aantal handige bespaartips voor je!

5 tips om zo goedkoop mogelijk uiteten te gaan!

1. Early Bird korting

Heb je weleens van ‘Early Bird’ korting gehoord? Dit is een kortingssysteem waarbij je minder voor je eten betaalt wanneer je op een bepaald tijdstip komt eten. Voor het restaurant is het fijn, want zo zijn de tafeltjes vanaf 17:00 uur gevuld en voor de gast is het fijn omdat je zo met korting kunt eten. Niet alle restaurants doen het, maar na een rondje Googelen weet je precies waar het wel en niet kan. Wist je dat ook de Gastrobars van Ron Blauw met dit systeem werken?

2. Eten en drinken voor een vaste prijs

Heb je vooraf een budget in je hoofd en wil je het daar ook echt bij laten? Dan is een all you can eat concept waarschijnlijk iets voor jou! Bij dit soort restaurants is de keuze meestal enorm, ga je altijd afgetopt de deur uit en weet je vooraf precies hoe de rekening er uit zal zien. Eten bij een all you can eat restaurant kost meestal tussen de 25 en de 30 euro per (volwassen)persoon. Dit is exclusief de drankjes, maar ook die kan je vaak ‘afkopen’.

3. Shared dining

Steeds vaker zien we leuke shared dining concepten, waarbij je in plaats van een voor- en een hoofdgerecht te bestellen, kiest voor diverse gerechten (meestal zo groot als een voorgerecht). Deze kleine gerechten deel je dan met de rest van de tafel. Het voordeel hiervan is dat je lekker veel dingen van de kaart kunt proberen, zonder dat je heel veel grote (en dure) gerechten hoeft te bestellen. Op deze manier ben je niet direct heel veel goedkoper uit, maar kan je wel veel meer proeven voor je geld.

5 tips om zo goedkoop mogelijk uiteten te gaan! 2

4. Uit eten bij vrienden thuis

Zelf heb ik het nog nooit gedaan, maar het lijkt me zo leuk: uiteten bij vrienden thuis. In plaats van samen met deze vrienden aan tafel plaats te nemen, bereiden jullie vrienden bij hun thuis een heerlijke en uitgebreide maaltijd voor jullie. Ze zoeken hier goede wijnen bij en leggen jullie heerlijk in de watten. De kosten zijn uiteraard voor jullie rekening, maar je bent zo altijd goedkoper uit dan in een echt restaurant. De week daarop draaien jullie het om en koken jullie thuis voor jullie vrienden. Super leuk voor het stel dat een avond restaurantje mag spelen en natuurlijk ook super leuk voor het stel dat eens even flink mag genieten. En aan het einde van de avond met z’n vieren een afzakkertje doen is natuurlijk wel een geweldige afsluiting!

5. Check coupon-websites 

Via Groupon heb ik laatst in een top-restaurant gegeten. En dat voor de helft van de prijs! Niet alleen Groupon verkoopt diner-coupons, maar ook op websites als Social Deal en Groupdeal vind je dit soort aanbiedingen. Heel leuk om een keer te doen. Let op: lees wel eerst de kleine lettertjes, want er zijn vaak wel flink wat voorwaarden aan verbonden.

Blijf je liever helemaal thuis? Dan kan je ook een chef inhuren, bijvoorbeeld via Le Premier Chef.

Weet jij nog goede manieren waardoor je zo goedkoop mogelijk uiteten kunt? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig. 

Reageer ook