Damespraatjes Damespraatjes

Zo organiseer jij een toffe cocktailparty (als het weer mag)

Of het nu winter of zomer is: een cocktailparty is altijd leuk. Je kunt dit heel gemakkelijk gewoon bij jou thuis organiseren. Nodig wat vrienden, kennissen of familie uit en je gaat hoe dan ook een leuke dag tegemoet. Echter moet je nog wel een aantal dingen regelen voor deze cocktailparty. Benieuwd hoe je een geslaagde cocktailparty kunt organiseren als de coronaregels dit weer toelaten? Lees snel verder, wij geven je wat tips!

Kies een thema

Bij een cocktailfeest hoort eigenlijk ook wel een thema. Dit maakt het namelijk nog een stuk feestelijker. Je kunt denken aan bijvoorbeeld een leuk zomers thema of een white party. Verzin een thema dat je zelf leuk vindt. Op basis van dit thema kun je dan jouw huis decoreren. Denk aan bijvoorbeeld leuke slingers en ballonnen. Deze kun je gemakkelijk online bestellen of in de winkel halen. Als je graag leuke ballonnen wilt hebben voor jouw cocktailfeest, kun je een ballon tros sturen naar jouw huis. Decoreer jouw huis helemaal in stijl van het thema en je gaat dan hoe dan ook een onvergetelijke dag tegemoet.

Stel een menu samen

Als je een cocktailparty wilt organiseren, begin je met het samenstellen van een menu. Denk hierbij na over welke cocktails je graag zou willen serveren en hoeveel. Er zijn veel verschillende soorten cocktails, waardoor je bij veel cocktails weer verschillende ingrediënten nodig hebt. Het kan daarom slim zijn om cocktails te maken waarvan je verschillende ingrediënten dus vaker kunt gebruiken. Het is ook leuk om op het menu eventuele snacks en hapjes te vermelden. Maak er zelf een mooie creatie van!

Basis van drank

Bepaalde dranken komen veel voor bij het maken van cocktails. Het is daarom goed om in ieder geval een aantal van deze soorten drank klaar te hebben staan. Denk bijvoorbeeld aan rum, vodka en tequila. Ook is het handig om Triple Sec in huis te hebben, dit wordt vaak gebruikt voor populaire cocktails als bijvoorbeeld een Cosmopolitan of Margarita. Denk ook aan bijvoorbeeld producten als suikersiroop en perzik likeur.

Kies de juiste cocktailglazen

Denk van tevoren goed na over cocktailglazen. Het is namelijk wel zo leuk bij een cocktailparty dat de cocktails geserveerd worden in speciale cocktailglazen. Dit staat een stuk leuker dan bijvoorbeeld een cocktail in een gewoon longdrink glas. Kijk dus of je nog cocktailglazen in huis hebt staan. Anders kun je deze altijd nog aanschaffen voor jouw cocktailfeest.

Shakers, rietjes en ijsblokjes

Je kunt geen perfecte cocktails serveren zonder gebruik te maken van een shaker. Shaken is namelijk handig om jouw cocktail goed door elkaar heen te husselen. Omdat je meerdere cocktails gaat maken bij jouw cocktailparty, is het verstandig om meerdere shakers in je bezit te hebben. Dan gaat het maken van cocktails namelijk wat sneller. Niet alleen shakers zijn belangrijk, ook rietjes kunnen natuurlijk niet ontbreken bij een cocktail. Bovendien is het ook van belang dat je genoeg ijsblokjes hebt. Zorg er daarom voor dat je dit in huis hebt voor jouw feest.

Garnering

Een goede cocktail maak je af met toffe garnering. Dit geeft namelijk net even dat extra effect aan jouw cocktail. Bij garnering kun je denken aan bijvoorbeeld citroen, limoen, sinaasappel, munt en ga zo maar door. Kijk goed wat je nodig denkt te hebben voor de cocktails op jouw samengestelde menu.

Hapjes

Bij een cocktailfeest horen niet alleen cocktails, maar ook lekkere hapjes. Je kunt bij jouw cocktailfeest denken aan bijvoorbeeld chips, kleine tapas, wraps, bittergarnituur en ga zo maar door. Je kunt dit helemaal zelf kiezen.

Met deze bovenstaande punten ben jij er helemaal klaar voor om een toffe cocktailparty te organiseren. Laat die leuke (corona-vrije) dag maar komen!

Lees ook: recept voor frisse biercocktail

Reageer ook