Damespraatjes Damespraatjes

Wijnliefhebbers opgelet: Dit zijn de wijntrends van deze zomer!

“Mama, zullen we borrelen?” vroeg mijn tweejarige (!) dochter gisteren toen het zonnetje begon te schijnen in de tuin. Tja… Wat kan ik daar nou over zeggen? Ze weet dat ik gek ben op borrelen en ook zij vindt het heel gezellig. Waar je veel kinderen van haar leeftijd vooral een plezier doet met een bal en een speeltuin, zit Sophia veel liever met ons en onze vrienden op een terras aan de borrel. Geef haar een glas appelsap en een bitterbal en ze kletst gezellig met ons mee. 

Wijntrends van deze zomer

Waar je haar nog kunt afschepen met appelsap, heeft mama wel wat meer nodig 😉 Ik ben een echte wijn liefhebber en kan dan ook niet wachten om deze zomer (als dat dan hopelijk weer mag) op een zonovergoten terras te zitten. Maar wat drinken we deze zomer? En wat zijn de trends in het glas en op het terras? Ik zette ze voor je op een rijtje!

1. Less is more

Als studente gingen de goedkope supermarktwijnen er bij mij met liters tegelijk doorheen. Ik keek niet naar de smaak, maar naar de prijs en het alcoholpercentage. Inmiddels gaat dat anders en laat ik mij leiden door smaak. Ik drink liever minder maar goed, dan veel en slecht. En ik ben niet de enige! Veel wijndrinkers steken tegenwoordig wat meer geld in een hele goede wijn en drinken hier wat minder van. Beter voor je smaakpapillen én voor je gezondheid!

Dit zijn de wijntrends van deze zomer! 2

2. Rosé

Kurkdroge, zalmroze rosé’s: we zagen ze vorige zomer al massaal de terrassen overvliegen. Mijn favorieten van de zomer 2019? De Miraval en de Ultimate Provence rosé. En goed nieuws voor iedereen die deze roze liefde met mij deelde, want ook deze zomer is de rosé niet aan te slepen. Overigens niet alleen uit Frankrijk, wist je dat er ook in Italië uitmuntende rosé wordt gemaakt?

Dit zijn de wijntrends van deze zomer!

3. Rode wijn met een zomers tintje

“Wit is voor de zomer, rood is voor de winter” ik hoor het een ‘wijnkenner’ twintig jaar geleden nog zeggen. Die tijden liggen gelukkig ver achter ons! Ook in de winter genieten we van mooie, volle witte wijnen en in de zomer drinken we frisse, iets gekoelde rode wijnen. Denk aan een Pinot Noir of een Gamay.  Heerlijk bij een temperatuur van rond de 15 graden!

Dit zijn de wijntrends van deze zomer! 3

Praat mee

Van welke van deze wijntrends word jij helemaal happy? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Reageer ook