Damespraatjes Damespraatjes

5 redenen waarom je elke dag wijn mag drinken

Ik ben gek op wijn. En niet zo’n klein beetje ook. Het liefste drink ik het elke dag en eigenlijk doe ik dat dan ook. Niet elke dag op niveautje ‘rollend naar huis’, maar wel op niveautje ‘eigenlijk lust ik nog wel een glas van die wijn’. Ik drink graag goede wijn en geniet er met volle teugen van. Toch zijn er mensen die dit niet helemaal snappen… Elke dag wijn drinken, dat is toch super slecht voor je? Ach, zo lang je de kerk middenin het dorp laat en het bij twee of drie glazen houdt, ga je er volgens mij echt niet dood aan. Bij deze: 5 redenen waarom je elke dag wijn mag drinken:  

  1. Wijn is lekker

Eigenlijk is dit de belangrijkste reden om lekker van je wijntjes te blijven genieten. Het is lekker! En waarom zou je jezelf iets ontnemen als je het heel erg lekker vindt. Met mate genieten is soms moeilijk als iets lekker is, maar oefening baart kunst. I know you can do it!

  1. Wijn is ontspanning

Ik kan naar niks zoveel uitkijken als een goed glas Barolo na een dag hard werken… Onderweg van kantoor naar huis weet ik zeker: dat wordt MIJN ultieme ontspanningsmomentje. De één kijkt elke avond GTST, de ander duikt in bad en ik, ik drink wijn! 

  1. Wijn is bindend

Onder het genot van een goed glas wijn lijkt elk gesprek beter, dieper en fijner te verlopen. Wijn geeft je de kans om je open te stellen voor het verhaal van een ander, je neemt er makkelijker de tijd voor. Naar iemand luisteren kan ook zonder wijn, maar samen de diepte ingaan, dat wordt zo veel fijner met wijn!

  1. Wijn is goed voor je

Wijn (met mate!) is goed voor heel veel dingen! Zo is rode wijn een grote bron van antioxidanten en verkleint het de kans dat je last van botontkalking krijgt. Wil je meer wetenschappelijke redenen lezen waarom je meer wijn zou moeten drinken? Kijk dan hier! 

  1. Wijn is leuk!

En last but not least: wijn is gewoon heel erg leuk. Niet alleen het drinken, maar ook het écht proeven, zoeken naar nieuwe parels, de ideale wijn-spijs combinatie ontdekken en samen langs de mooiste wijnhuizen. Dat wil je toch voor geen goud missen?

 

 

 

 

Reageer ook