Damespraatjes Damespraatjes

Deze sterke dranken moet je deze zomer zeker in de kast hebben staan!

Wat drink jij zomers het liefst? Ik weet nog wel dat een aantal jaar geleden de mega gin-tonic gekte losbarstte op de Nederlandse terrassen. En wat heb ik hard meegedaan aan die hype! Nog steeds drink ik regelmatig een goede G&T, maar ook andere cocktails laat ik niet aan mij voorbijgaan. Tijdens ‘de coroon’ leerde ik zélf heel veel verschillende cocktails maken. We hebben sindsdien een behoorlijke drankenkast en ik shake en stir er aardig op los. Wil jij jouw gasten (en natuurlijk lekker jezelf) ook spontaan op zelfgemaakte cocktails kunnen trakteren? Zorg er dan voor dat je deze sterke dranken deze zomer zeker in de kast hebt staan. 

Wodka

Wodka, ook wel geschreven als vodka, is een sterke drank met een vrij neutrale smaak. Mijn man drinkt het graag ‘on the rocks’, maar ik verwerk wodka liever in een cocktail. Mijn favoriet tijdens een warme zomerdag? Absoluut een goede Moscow Mule. Met wat spa rood en citroen maak je er een ‘skinny bitch’ van. Ga jij voor chique? Dan gebruik je hem in een klassieke Cosmopolitan.

Gin

Een Gin-Tonic heb jij ongetwijfeld weleens op het terras gedronken. Maar heb je er thuis al eens eentje gemaakt? Gin, bijvoorbeeld van DrankDozijn.nl, gebruik je daarnaast ook voor de wat bittere Negroni. Wil jij voor wat frisser gaan? Een Tom Collins is dé perfecte zomercocktail! Tot slot mag de klassieke martini ook niet op ons lijstje van gin-cocktails ontbreken!

Whisky

Vorig jaar waren wij met een groep vrienden in Schotland. Wat een prachtig land is dat zeg! Waar ik normaal gesproken helemaal niet van pure whisky houd, heb ik dat tijdens deze vakantie wel leren waarderen. Overigens vind ik het nog steeds het allerlekkerst in een goede cocktail. Mijn favorieten? De Whisky Sour,  de Manhattan en de Old Fashioned.

Rum 

Als dochter van een vader die uit het Caribisch gebied komt, ben ik uiteraard gek op rum. De liefde ontstond op Jamaica, waar ik zag hoe suikerriet groeit en hoe ze er rum van maken. Ik drink het graag met wat ijs, maar ook in een cocktail smaakt het mij altijd uitermate goed. De Cuba Libre echt mijn go-to rumcocktail. En ook voor een Mojito of Pina Colada mag je mij altijd wakker maken. Jummie!

Praat mee

Ik kan echt niet wachten om weer lekker met nieuwe cocktails aan de slag te gaan. Als het kwik boven de 23 graden stijgt krijg ik daar automatisch zin in. Haha! Welke van deze sterke dranken heb jij standaard in huis? En welke zou je na het lezen van dit artikel wel willen kopen? Ik ben heel erg benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Afbeelding: Adam Jaime via Unsplash

Reageer ook