Damespraatjes Damespraatjes

Heb jij het Crisp X Emmertje Blond bier al geprobeerd?

Onze buurman is -net als mijn man- een ware liefhebber van bier en barbecue. Eigenlijk altijd als wij bij de buren eten of wanneer de buren bij ons aanschuiven, komen er tot in perfectie gegrilde stukken vlees op tafel én drinken we bijzondere bieren. Onze buurman houdt deze bieren allemaal bij in de app Untappd en het is voor hem dan ook een uitdaging om elke keer weer iets nieuws op tafel te zetten. Meestal is hij degene die met nieuwe bieren aankomt, maar laatst waren wij dat. Voor het eerst drinken we het Crisp X Emmertje Blond bier. En lekker dat ‘ie was! 

Kwaliteit boven kwantiteit

Als échte wijnliefhebber drink ik zelden bier. Wij drinken alleen in het weekend alcohol en sinds ik dit jaar voor het eerst aan Dry January meedeed drink ik een stuk minder dan voorheen. Waar ik vóór mijn alcoholvrije maand makkelijk acht tot tien drankjes op kon, heb ik dat nu zeker gehalveerd. Van de alcoholische dranken die ik wél drink, wil ik nu dus extra genieten. Over het algemeen doe ik dit het meest bij wijn (voor een mooie Bourgogne kun je mij wakker maken), maar op een warme dag ook zeker met een Aperol Spritz of een biertje. Hierbij kijk ik dus steeds meer naar of ik het drankje dusdanig lekker vind, dat ik het de alcohol waard vind (tien jaar geleden had je mij dit niet horen zeggen hoor, haha!)

Crisp X Emmertje Blond bier

In het rijtje van goede bieren die het meer dan waard zijn, valt voor mij absoluut het nieuwe Crisp X Emmertje Blond bier. Dit frisse biertje is het huisbier van supermarkt-app Crisp (lees hier waarom ik hier zo graag winkel), maar wordt gebrouwen door de Jopen brouwerij uit Haarlem. Het bier wordt niet alleen in Haarlem gebrouwen, het wordt ook nog eens gemaakt van emmertarwe. Dit is een oergraan uit de Haarlemmermeerpolder. Op en top Hollands dus.

Licht-fruitig en zacht blondbier

Bij ons aan tafel werd met veel plezier geproost met het Emmertje Blond. De experts (mijn man en de buurman) waren het erover eens dat het een fris en goed-gebrouwen bier is. De smaak is licht-fruitig en zacht en dat spreekt mij echt enorm aan. Zware bieren met veel bitter zijn niet aan mij besteed. Zo’n fruitig en niet te zwaar blondbier des te meer. Zeker wanneer het zonnetje schijnt en er lekkere happen van de barbecue op tafel komen!

Bekroond met zilver

Niet alleen in de achtertuinen van Bussum wordt het bier gewaardeerd, ook de jury van de European Beer Awards was enthousiast; zij bekroonden het bier met zilver. Absoluut de moeite waard om het in huis te halen en lekker van te genieten. Wij gaan het deze zomer zeker nog lekker vaak drinken. Kom maar op met die zonovergoten middagen in de tuin, op de boot en op het strand!

Het Crisp X Emmertje Blond bier is exclusief verkrijgbaar bij Crisp, heeft een alcoholpercentage van 6 procent en gaat over de digitale toonbank voor 2,49 euro per fles. 

Reageer ook