Damespraatjes Damespraatjes

Tips voor het onderhouden en slijpen van Japanse messen

Heb je het geluk dat je een Japans mes hebt gekocht? Of – zoals het volgens de traditie hoort – je een Japans mes hebt gekregen? Misschien ben je zelfs helemaal in de watten gelegd met een van de prachtige Sumisu Knives messensets. In dat geval wil je natuurlijk maar al te graag weten over hoe je het onderhouden en slijpen van Japanse messen zo goed mogelijk doet. Gelukkig hoeft dat helemaal niet zo lastig te zijn. Want met slechts een paar kleine dingen op je to-do list, kun je al een wereld van verschil maken. We helpen je in dit blog erg graag op weg.

Kies er altijd voor om de Japanse messen te laten slijpen door een specialist

Het is zeker geen verkeerd idee om het Japanse mes te laten slijpen door een specialist. Denk daarbij aan Sumisu Knives hakmessen voor nootjes en groenten. Je weet dan altijd zeker dat het mes vervolgens weer vlijmscherp aan je terug wordt gegeven, zodat je weer perfect aan de slag kunt gaan met het snijden van vis, vlees of groenten. En dat is natuurlijk het belangrijkste van alles. Wat voor soort mes wil jij het liefste onderhouden en (laten) slijpen?

Check van tevoren altijd goed wat voor soort producten je het beste kunt snijden met het mes voor optimaal gebruik

Maar wist je dat er vandaag de dag ook verschillende soorten Japanse messen bestaan? En dat is wel zo handig om van tevoren even een keer uit te zoeken. Zo zijn er bijvoorbeeld modellen te koop voor het specifiek snijden van vlees of vis. Maar er bestaan ook messen die gemaakt zijn om nootjes te pletten of groenten fijn te hakken. Check dus van tevoren altijd even voor wat voor soort producten jouw Japans mes gemaakt is. Op deze manier weet je dus altijd zeker dat je het mes optimaal gaat gebruiken.

Je geniet van een veel langere levensduur door de Japanse messen te kopen bij een gespecialiseerde aanbieder

Maar ook de kwaliteit van het Japanse mes bepaalt voor een erg groot deel het gebruiksgemak ervan. Daarom is het altijd erg slim om het assortiment van een specialist een keer te bekijken en je bestelling hier te plaatsen. Je hebt de keuze uit een erg breed aanbod en je haalt een mes in huis dat erg goed in de hand ligt. Naar wat voor soort mes gaat je voorkeur uit?

Wist jij dat dit kwam kijken bij het onderhouden en slijpen van Japanse messen? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee!

Afbeelding: Unsplash+

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook