Damespraatjes Damespraatjes

5 opmerkelijke weetjes over de Italiaanse keuken

Deze zomer trekken weer heel veel Nederlanders naar Italië. En dat snappen wij helemaal! Italië is een heerlijk land waar je als foodie helemaal aan je trekken komt. Van de keukens in Tilburg tot de keukens in Groningen en Maastricht: zo lekker koken als in Italië lukt in Nederland niet. Hoe komt dat toch, dat alles daar lekkerder smaakt? Het zal vast iets te maken hebben met de pure bereidingswijze en de algehele sfeer van het land. In dit artikel delen we 5 opmerkelijke weetjes over de Italiaanse keuken. 

Weetjes over de Italiaanse keuken

Kan geen stap meer zetten…

Tiramisu betekent letterlijk ‘beur me op’ of ’trek me op’. Haha, ik moet eerlijk zeggen dat dit inderdaad vaak het gevoel is wat ik heb na het eten van tiramisu. Zo lekker!

Welke saus bij de pasta?

Er bestaan meer dan 3.000 soorten pasta. En wist je dat elke pasta een specifieke saus heeft die er het beste bij past? Zo zijn penne een gouden combinatie met een pittige tomatensaus en gaat spaghetti super met lichte sauzen op basis van olie of witte wijn.

Het geheim van het lekkerste ijs ter wereld

Er gaat niets boven een heerlijke gelato! Waarom dit Italiaanse ijs nog lekkerder is dan gewoon schepijs? Gelato bevat minder lucht dan gewoon ijs en is hierdoor nog smakelijker. Als je binnenkort een nieuwe keuken gaat aanschaffen, bijvoorbeeld in een keukenwinkel in Breda, is het leuk om meteen een ijsmachine te kopen. Hoe leuk om thuis écht Italiaans ijs te kunnen draaien?

Pasta bolo?

Bij ons thuis noemen we het ‘pasta bolo’, maar eigenlijk heet dit gerecht ragù alla Bolognese. Deze rijke vleessaus komt uit Bologna en wordt traditioneel geserveerd met tagliatelle en niet met spaghetti.

Rood, wit en groen

Pizza Margherita is een van de meest gegeten pizza’s ter wereld. Wist je dat hij is vernoemd naar de Italiaanse koningin Margherita van Savoye? De pizza werd speciaal gemaakt met de kleuren van de Italiaanse vlag: rood (tomaat), wit (mozzarella) en groen (basilicum). Hoe zou een gerecht op basis van de Nederlandse vlag eruit kunnen zien?

weetjes over de Italiaanse keuken

Nik Owens via Unsplash

Beste fine dining restaurants van Italië

Wil je deze zomer op z’n allerbest eten in Italië? Smaken verschillen natuurlijk, maar dit zijn volgens diverse kenners de beste fine dining restaurants in Italië:

  1. Osteria Francescana (Modena)
  2. Piazza Duomo (Alba)
  3. Le Calandre (Rubano)
  4. Reale (Castel di Sangro)
  5. Osteria La Francescana (Maranello)

Beste pizza van Italië

In een land waar je op elke hoek van de straat een lekkere pizza kunt eten, is het lastig om te zeggen wat de beste is. Toch gaan er lijstjes rond met pizza-restaurants waar je eens in je leven gegeten zou moeten hebben:

  1. Da Michele (Napels)
  2. Pizzarium (Rome)
  3. Pepe in Grani (Caiazzo)
  4. Gino Sorbillo (Napels)
  5. Brandi (Napels):

Praat mee

Welke van deze weetjes over de Italiaanse keuken kende jij nog niet? En waar in Italië zou je graag eens willen eten? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Bovenste afbeelding: Josh Hild via Unsplash

Reageer ook