Tagliatelle met Boursin-roomsaus
Ik ben gek op pasta en zou het elke dag wel kunnen eten. Helaas pindakaas kom ik dan in no-time een kilootje of 20 aan. Niet de bedoeling. Daarbij geniet ik meer als ik iets niet al te vaak eet. Zo ook met deze pasta. Ik maak hem misschien één, hooguit twee keer per jaar. En oh… Wat smaakt hij dan goed. Niet echt slank, maar dat moet ook gewoon kunnen!
Ingrediënten (4 personen)
Zak tagliatelle
2 bakjes Boursin roomkaas
1 pot zongedroogde tomaatjes (295 gram)
200 ml kookroom
10 gram verse bieslook
2 sjalotjes
Verse peper
Bereiden
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking, bereid tijdens het koken de saus.
- Snijd de sjalotjes fijn en fruit licht aan in een pan.
- Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en bak ze even mee.
- Schenk hier de kookroom bij en laat dit mee opwarmen, laat het niet koken.
- Schep hier de Boursin bij laat het op laag vuur één geheel worden. Blijf de saus constant doorroeren.
- Verdeel de pasta over diepe borden en schep er een rijke hoeveelheid Boursin saus overheen.
- Bestrooi het gerecht met verse peper en knip verse bieslook over de pasta.
Enjoy!
Wow Mara -
Wat ziet dat er geweldig uit! En ik zie al dat ik wat vaker bij je kom eten … ????