Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Quesedilla’s met kip, kaas, pittige mayonaise en verse salsa (€ 2,28 p.p.)

Lekker eten kan, maar hoeft absoluut niet duur te zijn! En ook met verse ingrediënten kan je lekkere gerechten maken waar je heus de hoofdprijs niet voor hoeft te betalen. Neem bijvoorbeeld deze quesedilla’s, voor nog geen € 2,30 per persoon heb je een heerlijk gerechtje. Serveer ze met een frisse rauwkost salade en je hebt een heerlijk maaltje. 

Recept: Quesedilla’s met kip, kaas, pittige mayonaise en verse salsa

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 tortilla wraps – (€ 1,35, Albert Heijn)
  • 300 gram kipfilet – (€ 3,00, Albert Heijn)
  • Pittige mayonaise – (€ 0,79, Van Wijngaarden Zaanse)
  • 200 gram geraspte Zaanse hoeve kaas – (€ 1,49, Albert Heijn)
  • 4 tomaten – (€ 1,20, Albert Heijn)
  • 15 gram verse koriander – ( € 1,29, Albert Heijn)

Bereiden

1. Breng 2 liter water in een grote pan aan de kook. Voeg hier de kipfilet aan toe. Laat de kipfilet in ongeveer 25 minuten gaar koken. Maak ondertussen de salsa. Snijd de tomaten in blokjes en hak de koriander fijn. Doe dit in een kom en roer door elkaar.

2. Snijd de kipfilet in dunne plakjes.

3. Leg vier wraps uit op het aanrecht. Verdeel de helft van de kaas over de 4 wraps. Leg hier de stukjes kip op. Strooi hier de laatste helft van de kaas overheen. Dek de wraps af met de resterende vier wraps.

4. Verhit een grote bakpan om een medium vuur. Verhit wat boter om in te bakken. Leg één quesedilla voorzichtig in de pan. Bak hem ongeveer 5 minuten per kant. De kaas aan de buitenkant moet gesmolten zijn en de buitenkant goudbruin. Wordt de buitenkant te snel bruin zonder dat de kaas smelt? Draai dan het vuur lager en dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie. Doe dit met alle vier de quesedilla’s.

5. Serveer de quesedilla’s met de pittige mayonaise en zelfgemaakte salsa.

Lekker genieten nu!

Reageer ook