Recept: Sla wraps met pittige kip-ketjap

Bij Kookpraatjes zijn we dol op wraps! Natuurlijk eten we graag de originele Mexicaanse uitvoering, maar ook variaties hierop vinden we heerlijk. Geïnspireerd door ingrediënten uit andere landen bijvoorbeeld, of door gebruik te maken van een ander soort wrapje. In dit recept doen we het allebei: we gebruiken een Aziatisch kiprecept en wikkelen dit in sla, in plaats van een tortilla wrap. Heerlijk deze sla wraps met pittige kip-ketjap!

Recept: Sla wraps met pittige kip-ketjap

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gram kippendijen, in kleine stukjes
  • 1 grote krop botersla
  • 1 zakje geraspte wortels
  • 2 lente uitjes, in fijne ringen
  • 5 eetlepels ketjap
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 theelepel cayennepeper

Bereiden

1. Neem een kom en doe hier de ketjap, knoflook, citroensap, cayenne peper, honing en sesamolie in. Leg hier de kip in en laat deze in ieder geval een uur marineren. Het is nog lekkerder als je het er langer in laat liggen, maar we snappen het ook als je daar geen tijd voor hebt 😉

2. Bak de kipstukjes in een bakpan op een  medium-laag vuur. Laat het 15 minuten bakken en let goed op of alles gaar is.

3. Haal voorzichtig alle bladen van de krop sla af. Zorg ervoor dat ze zo goed mogelijk in tact blijven.

4. Serveer de kip, sla, wortel en lente uitjes in aparte bakjes. Zo kan iedereen aan tafel lekker zelf en wraps vullen.

Geniet ervan!

Sla wraps met pittige kip-ketjap


Reageer ook