Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Schotel met romige kip en champignons

Al jaren zijn champignons één van mijn favoriete groente. Ik vind ze rauw heerlijk, maar zijn ze gebakken met een beetje knoflook en ui? Nou, dan zou ik maar snel wat pakken, anders eet ik ALLES op. Champignons gebruik ik ook graag in gerechten als pasta of als smaakmaker bij vlees en kip. Zo maak ik ook graag dit gerecht: een schotel met romige kip en champignons. 

Het recept is afkomstig van kookblog Natasha’s Kitchen. Wij hebben hem vertaald naar het Nederlands en alle hoeveelheden en temperaturen omgerekend naar Nederlandse eenheden. Wil je zien hoe Natasha het recept maakt? Dat zie je in de video onder dit recept!

Recept: Schotel met romige kip en champignons

Ingrediënten (8 personen)

Voor de kip en champignons

  • 4-5 grote kipfilets
  • 130 gram bloem
  • 450 gram champignons, in dikke plakken
  • 1 eetlepels olijfolie
  • 1 medium ui, in kleine blokjes
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • zout en peper

Voor de saus

  • 3 eetlepels ongezouten roomboter
  • 3 eetlepels bloem
  • 350 milliliter kippenbouillon
  • 1 eetlepel citroensap
  • 250 milliliter slagroom

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

2. Bestrooi de kip met zout en peper en bestuif aan beide kanten met bloem. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote bakpan op een medium-hoog vuur. Als de olie heet is bak je de kip goudbruin aan de buitenkant. Het is niet erg als de binnenkant nog rauw is, hij gaat toch in de oven. Doe de kip in en grote ovenschaal.

3. Haal restjes uit de bakpan en doe er 3 eetlepels olijfolie in. Bak de champignons en uien totdat ze zacht en gaar zijn. Voeg ook de knoflook toe en bak deze nog 1-2 minuten mee. Verdeel de champignons over de kip.

4. Haal weer restjes uit de pan en smelt nu 3 eetlepels boter. Roer hier met een garde 3 eetlepels bloem doorheen totdat hij licht begint te kleuren. Dit duurt ongeveer 1-2 minuten.

5. Voeg de kippenbouillon, het citroensap en wat peper toe. Klop dit met de garde tot één geheel. Voeg nu ook de slagroom toe en laat dit zachtjes koken. Voeg zout en peper naar smaak toe.

6. Schenk de saus over de kip en champignons. Bedenk de ovenschaal met een deksel of aluminiumfolie en zet de schaal 45 minuten in de oven.

En genieten maar!

Video instructies

Bekijk je de instructies liever in een video? Dat kan hier!

2 reacties

Bram -

Hier iemand die wel blij is dat jullie het recept hebben vertaald en gedeeld. Mijn mede reageerster heeft zo te merken te veel citroen in haar leven gebruikt. Blijkbaar word je daar zelf ook zuur van. Feedback geven is een kunst, dat blijkt maar weer 🙂

Ilona -

Slecht vertaald. Er word geen citroenrasp gebruikt naar citroensap en die 130gr bloem word helemaal niet gebruikt in het gerecht. Alleen 3 eetlepels.

Reageer ook