Recept: Roze quinoa salade met geroosterde rode biet en venkel
Zoals jullie op Damespraatjes hebben kunnen lezen ben ik op dieet. Geen hardcore crashdieet, maar wel echt flink gezonder eten en meer sporten. Genieten is tenslotte belangrijk en helemaal waar ik voor sta! Dit gerechte met roze quinoa, geroosterde biet en venkel past hier helemaal goed bij. En het is nog super lekker ook! Ik moest hem dus wel met jullie delen.
Ingrediënten (2 personen)
125 gram quinoa
4 gekookte rode bieten
1 venkel
2 handen rucola
1 teen knoflook
Peper, zout en olijfolie
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de venkel in repen en 3 bieten in parten. Weet je niet hoe je venkel moet snijden? Bekijk dan eens dit filmpje! Besprenkel de groenten licht met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
3. Rooster de bieten en venkel in ongeveer 30 minuten gaar. Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet het opzij om af te koelen zodra het gaar is.
4. Pureer 1 biet en de teen knoflook met een staafmixer. Rood deze puree door de quinoa.
5. Neem twee diepe borden en leg op allebei een hand rucola. Verdeel hier vervolgens de quinoa en de geroosterde groeten op.
Eet smakelijk!
Probeer ook: Thais vispakketje