Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Gegrilde aubergine met knoflooksaus, citroenrasp en bieslook

Door de neutrale smaak en vlezige structuur, is aubergine een van de meest veelzijde groenten die je maar kunt vinden. Je kan er dan ook echt alle kanten mee op en hem verwerken in Aziatische, Europese, Noord-Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse gerechten. De kunst bij aubergine is dat hij goed gaar is. Eet je hem rauw? Dan zal hij niet lekker smaken en kan je flink last van maag- en darmklachten krijgen. Aubergine is met bijna elke smaakmaker heerlijk. Lekker combineren dus!

Ingrediënten

  • 4 aubergines
  • 4 eetlepels volle yoghurt
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 citroenen
  • Goede olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • 1 handje bieslook, fijngesneden
  • Peper en zout

Bereiden

1. Verhit de barbecue of oven tot een constante temperatuur van 200 graden.

2. Halveer de aubergines over de lengte en snijd het vruchtvlees schuin over de vrucht in. Doe dit richting beide kanten, zodat er een mooie ruitvorm ontstaat. Snijd alleen in het vruchtvlees en houd de schil in tact.

3. Besprenkel de aubergines met flink wat olijfolie, gedroogde Italiaanse kruiden en helft van de geperste knoflook. Leg de helften weer op elkaar en wikkel de hele aubergines in aluminiumfolie.

4. Leg de aubergines gedurende 45 minuten op de barbecue of in de oven. Maar ondertussen de knoflooksaus.

5. Neem een kom en mix 4 eetlepels volle yoghurt met 4 eetlepels mayonaise. Roer goed door zodat je een gladde saus krijgt. Roer hier nu ook de andere helft van de geperste knoflook doorheen. Zet even opzij.

6. Haal de aubergines van de barbeue (of uit de oven) en haal ze voorzichtig uit het folie. Leg ze op een groot bord of een houten plank. Besprenkel ze met de knoflooksaus en goede olijfolie, rasp er citroenschil overheen, breng op smaak met versgemalen peper en garneer met de fijngesneden bieslook.

Geniet ervan!

Reageer ook