Damespraatjes Damespraatjes

Bijzondere gourmet gerechten voor de feestdagen

Wil je deze Kerst gourmetten? Dan heb je in ieder geval een gourmet, vlees, vis en eventueel vegetarische hapjes nodig. En wil je jouw diner extra bijzonder maken? Zet dan niet alleen een gourmet op tafel, maar bereid enkele bijzondere gourmet recepten. Met de juiste gourmet recepten kun je heerlijke bijgerechten serveren.

In dit artikel zetten we drie bijzondere gourmet recepten voor je op een rijtje. Deze gerechten zijn niet alleen erg lekker, maar bovendien gemakkelijk te bereiden. Ook als je geen keukenprins(es) bent, kun je de recepten op deze pagina zeker klaarmaken.

Miniwraps met shoarma

Shoarma lijkt misschien niet echt feestelijk, maar met het juiste recept is dit vlees absoluut geschikt voor de feestdagen. Maak geen standaard pitabroodje met shoarma deze Kerst, maar bereid miniwraps met shoarma. Niet alleen volwassenen, maar ook de kinderen zullen dit bijgerecht heerlijk vinden!

Zalm met limoen en roomsaus

Niet iedereen houdt van vlees. Voor de mensen die niet zo van vlees houden, kun je een lekker visgerecht bereiden. Kook je niet zo vaak vis? Dan raden wij je aan om zalm te bereiden voor het Kerstdiner met gourmet. Zalm is namelijk gemakkelijk klaar te maken, ook als je hier totaal geen ervaring mee hebt. Bovendien is zalm erg lekker, zeker met een beetje limoensap en smeuïge roomsaus.

Gevulde champignons

Komen er vegetariërs eten? Dan houd je hier uiteraard wel rekening mee. Zij eten geen vlees en ook geen vis, dus je moet wel voldoende groente op tafel zetten om hen met een volle buik naar huis te laten gaan. Je kunt wat groente als paprika, champignon, courgette en ui op tafel zetten om op de gourmet te bereiden, maar deze gebakken groente zijn wel een beetje saai. Wil je uitpakken voor je vegetarische gasten? Maak dan gevulde champignons met rucola, gedroogde tomaten en peterselie klaar. Overigens zijn deze niet alleen lekker voor je vegetarische gasten, maar ook voor de andere champignonliefhebbers aan tafel.

Reageer ook