Damespraatjes Damespraatjes

Is pasta een bedreigde voedselsoort?

Glutenvrij, koolhydraatarm en geen pakjes en zakjes meer… We zijn de afgelopen jaren heel anders gaan eten. Waar we vroeger een boterham met kaas als lunch en ontbijt aten, eten we nu een acai breakfast bowl als ontbijt en een quinoa salade als lunch. Als je het mij vraagt is het een goede ontwikkeling dat mensen bewuster zijn gaan eten. Maar, het heeft ingrijpende gevolgen voor bepaalde segmenten in de voedselindustrie. Zoals bijvoorbeeld pasta.

Gedurende de afgelopen 5 jaar is de verkoop in pasta in diverse landen extreem afgenomen. Zo eten ze in Australie 8 % minder pasta dan 5 jaar geleden, in de Verenigde Staten 6 % minder en in Italie zelfs 25 % minder. Had jij dat ooit gedacht? Naast Italie is ook de rest van Europa minder pasta gaan eten, gemiddeld 13 % minder dan 5 jaar geleden.

Het is niet zo dat we helemaal afscheid aan het nemen zijn van pasta. We krijgen er namelijk een nieuwe variant voor in de plaats: groentepasta. Steeds meer mensen experimenteren met spaghetti van courgette en wortel. Maar, de hoogtijdagen voor een traditionele spaghetti bolognese of carbonara zijn voorlopig voorbij.

Eet jij nog vaak ‘gewone’ pasta? Of maak je tegenwoordig liever groentepasta?

bron: Baum Whitman

Lees ook: Dit zijn de grootste dikmakers in je salade

salade

Reageer ook