Recept: Fris-zoete citroencake met citroenglazuur
Is jouw lichaam al klaar voor de winter? Dat van mij is hard op weg! Voor degenen die niet weten wat een winterlichaam is; het is een lichaam met een lekker extra speklaagje tegen de kou. Ook hoef je je niet te scheren en kan je dus lekker wat extra eten. Was het maar altijd winter, haha! Om jullie (en mezelf) een beetje te helpen om dit heerlijke speklaagje te bereiken, hebben we een top recept voor je. Fris-zoete citroencake met citroenglazuur
Ingrediënten
Cake
- 250 gram roomboter, op kamertemperatuur
- Circa 250 gram suiker
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 eieren
- 1/2 theelepel bakpoeder
- Geraspte citroenschil van 1 citroen
- Sap van 1 citroen
- 120 milliliter melk
Vierkante springvorm van 24 centimeter.
Glazuur
- 100 gram poedersuiker
- 1/2 eetlepel water
- 1/2 eetlepel citroensap
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Neem een grote kom en doe hier de boter, suiker, het zelfrijzend bakmeel, de eieren, bakpoeder, citroenrasp, citroensap en melk in. Mix alles met een mixer tot één geheel.
3. Schep het beslag in een ingevette springvorm en schud de vorm heen en weer tot alles gelijk door de vorm verdeeld is.
4. Plaats de cake net onder het midden van de oven en zet hem voor ongeveer 50 minuten in de oven. Je kunt checken of hij haar is door een satéprikker in het midden van de cake te steken. Komt hij er droog uit? Dan is de cake gaar. Is hij nat? Dan mag hij nog even terug de oven in.
5. Laat de cake een uur afkoelen en maak ondertussen het glazuur. Dit doe je door alle glazuur ingrediënten in een bakje te doen en door te roeren met een lepel. Zet dit 10 minuten in de ijskast zodat het wat kan opstijven.
6. Verdeel het glazuur over de cake. Dit kan je doen door het er gewoon over uit te smeren, maar je kan ook mooie swirls maken door het over de cake te druppelen. Zet de cake een uur in de ijskast en snijd hem in gelijke stukken.
Enjoy!