Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Stroop­wa­fel-brow­nie tri­f­le

Hoewel ik echt helemaal niet zo’n enorme zoetekauw ben, ben ik toch echt dol op stroopwafels. Ik probeer ze niet al te vaak te eten, maar wanneer mij er een keer een aangeboden wordt, móét ik hem wel aannemen. Ik viel dan ook als een blok voor deze stroopwafel-brownie trifle van de receptenpagina van Albert Heijn. Gaan jullie hem ook proberen? 

Recept: Stroop­wa­fel-brow­nie tri­f­le 

Ingrediënten (4 personen)

  • 150 gram chocoladerepen melk-stroopwafel (Delicata van Albert Heijn)
  • 300 milliliter verse slagroom
  • 8 gram vanillesuiker
  • 200 gram brownie cake
  • 8 mini-stroopwafels

Bereiden Stroop­wa­fel-brow­nie tri­f­le

1. Hak de chocolade grof. Breng ⅓ van de slagroom op middelhoog vuur in een steelpannetje aan de kook. Neem van het vuur, roer de gehakte chocolade erdoor en laat 10 minuten staan. Roer met een garde tot een glanzend, egaal mengsel. Laat in ca. 30 minuten afkoelen, maar roer regelmatig.

2. Klop ondertussen met de (hand)mixer de vanillesuiker en de rest van de slagroom lobbig. Snijd de brownie in blokjes van 1 centimeter.

3. Verdeel de helft van de brownie over de glazen. Verdeel de helft van de ganache en vervolgens de helft van de slagroom erover. Herhaal dit tot de glazen 2 lagen hebben. Schaaf de rest van de chocolade met een dunschiller in krullen over de bovenste slagroomlaag. Steek de ministroopwafels in de slagroom.

Geniet ervan!

Recept Stroop­wa­fel-brow­nie tri­f­le

 

Reageer ook