Damespraatjes Damespraatjes

Recept: Gekruide kipfilet met champignon-roomsaus

Als ik een hele dag heb gewerkt, ben ik vaak moe en hongerig. Niet alleen ik zou dan het liefste direct aanschuiven, ook Ward en de kindjes willen graag zo snel mogelijk eten als ze thuiskomen. Om deze reden kook ik doordeweeks van iets wat makkelijk, snel en voedzaam is. Drie dagen per week koken wij uit de Hello Fresh box en veel van deze recepten sluiten perfect aan op onze snelheid- en voedzaamheid-wens. Zo ook deze heerlijke gekruide kipfilet met champignon-roomsaus.

Recept: Gekruide kipfilet met champignon-roomsaus

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 kipfilets (of vegetarische filets)
  • 500 gram champginons
  • 335 gram zilvervliesrijst
  • 300 gram speziebonen
  • 8 theelepels gomasio
  • 4 eetlepels italiaanse kruidenmix
  • 400 milliliter kookroom
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereiden (25 minuten)

1. Breng water aan de kook in een grote pan met deksel voor de rijst en de sperziebonen. Snijd de champignons in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

2. Kook de rijst, afgedekt, 10 – 12 minuten. Kook de sperziebonen de laatste 8 – 10 minuten mee. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de champignons 4 – 6 minuten. Roer regelmatig door.

4. Bestrooi ondertussen beide kanten van de kipfilet met 1/2 tl gomasio per persoon en de Italiaanse kruiden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in 3 – 5 minuten rondom bruin. Hij hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

5. Voeg de champignons, het bouillonblokje en kookroom toe aan de hapjespan met kipfilet en kook nog 6 – 10 minuten, afgedekt, of totdat de kipfilet gaar is. Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zodat de saus kan inkoken.

6. Meng de sperziebonen en rijst met 1 tl de gomasio per persoon. Verdeel de rijst over de borden en garneer met 1/2 tl van de gomasio per persoon. Leg de kipfilet op de rijst en verdeel de champignon-roomsaus erover.

Geniet ervan!

bron recept en afbeelding: Hello Fresh

1 reactie

Trudy -

Een heerlijk recept de gekruide kipfilet met champignon roomsaus van HelloFresh. Ik zou het graag zelf willen maken maar ik kan nergens de Gomasio mét tuinkruiden kopen. Alleen via de groothandel een mega verpakking. Waar kopen jullie het? Want als een kruid niet te koop is voor particulieren heeft het m.i. geen zin om zo’n recept op een website te zetten. Ik ben benieuwd naar jullie reactie. Mvrgr, Trudy

Reageer ook