Recept: Feestelijke appellolly’s met karamel en chocolade
Ooit samen karamel gemaakt? Het lijkt misschien moeilijk, maar dat valt eigenlijk best mee. In dit recept vind je een super handige video die je stap voor stap laat zien hoe het moet. Deze karamel kan je voor heel veel lekkere gerechten gebruiken, zoals deze feestelijke appellolly’s met karamel en chocolade. Leuk om uit te delen als traktatie, of gewoon om gezellig samen te maken en op te eten.
Ingrediënten (16 lolly’s)
- 2 zoete stevige appels, bijvoorbeeld Jonagold of Fuji
- 100 gram suiker
- 45 gram roomboter
- 75 milliliter slagroom
- 1/4 theelepel zout
- 50 milliliter water
- 100 gram chocolade (welke smaak jij het lekkerste vindt)
- Toppings, zoals stukjes noot, kokosrasp, chocolade rasp of spikkels
- 8 stokjes of lange satéprikkers
Bereiden
1. Snijd de appels in 8 stukjes en verwijder het klokhuis. Prik in de onderkant van elk partje een stokje of lange satéprikker.
2. Maak de karamel volgens de instructies in deze video van Zoeterecepten.nl. Let op: het maken van karamel is niet geschikt voor jonge kinderen! Voor ons recept gebruiken we de helft van de ingrediënt hoeveelheden die je in de video ziet.
3. Smelt de chocolade au bain marie.
4. Dip de ene helft van de appelstukjes in de chocolade, de andere helft in de karamel. Besprenkel ze met de door jou gekozen toppings en leg op een bord. Laat de chocolade en karamel uitharden in de ijskast. Als ze helemaal hard zijn, kan je ze opeten.
Geniet ervan!