Recept: Chinese biefstuk met peultjes
Ben jij ook zo dol op biefstuk? Dan hebben we een lekker recept voor je! Blogger Sarah dook een tijdje geleden de keuken in een maakte een biefstukgerecht met een Chinese twist: Chinese biefstuk met sojasaus en peultjes. Heerlijk met wat rijst of noedels. Hoe je het maakt, lees je hier!
Recept: Chinese biefstuk met peultjes
Ingrediënten (4 personen)
- 300 gram biefstuk, in dunne repen
- 200 gram peultjes
- 100 ml milde soyasaus
- 50 ml water
- 1 eetlepel donker bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels maizena
- 2 grote tenen knoflook, fijn gehakt
- 2 eetlepels olie
Bereiden Chinese biefstuk
- Doe de soyasaus, het water, de suiker en de maizena in een kom en roer goed door tot het een geheel vormt. Laat het mengsel een paar minuten rusten.
- Verhit de olie in een wokpan. Bak de knoflook op een laag vuur tot de geur vrij komt en voeg de peultjes toe. Bak de peultjes gedurende 3 à 4 minuten en haal ze dan uit de pan.
- Doe de biefstukreepjes bij de overgebleven knoflook. Wok de reepjes tot ze doorbakken zijn.
- Roer het soyamengsel goed door en voeg het samen met de peultjes toe aan de biefstuk. Breng het geheel aan de kook tot er een dikke saus ontstaat.
Tip; serveer dit gerecht met rijst. We zijn heel benieuwd of jullie dit gerecht maken. Laat je het ons weten?
Eet smakelijk!