Damespraatjes Damespraatjes

Waarom de eettafel het hart van ons huis is!

Als je één ruimte in huis zou moeten kiezen waar je vanaf nu altijd zou zitten, welke zou het dan zijn? Zelf zou ik zonder twijfel voor onze heerlijke woonkeuken kiezen. Deze plek is toch wel de lekkerste en meest gezellige plek en we zitten er dan ook heel veel. Een stuk meer dan in de woonkamer! In dit artikel vertel ik je graag waarom de keuken – en specifiek de eettafel – zo’n bijzondere plek voor ons is. Lees je lekker mee? 

Toen wij ons huis drie jaar geleden op Funda zagen staan, wisten we het meteen: hier willen wij wonen. Destijds was ik zwanger van Helena en ons appartement in Amsterdam zou echt te klein zijn voor een gezin met twee kinderen. Daarnaast speelden we al langer met het idee om het drukke Amsterdam te verruilen voor het rustige Gooi. Fijne bijkomstigheden waren dat ook mijn ouders hier wonen en dat het voor Ward en stuk sneller werd om naar zijn werk te komen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Wonen (@maxwonen)

Lange eettafel

Direct na de eerste bezichtiging (die ik alleen deed), appte ik naar Ward dat ik vond dat hij dit huis ook moest bekijken. Het was recentelijk helemaal gerenoveerd en we zouden er direct in kunnen. Vooral de grote woonkeuken is een eye-catcher van het huis. Het vijf meter lange kookeiland is indrukwekkend te noemen en in combinatie met een vier meter lange eettafel, zorgt het voor een plek waar je met tien tot twaalf mensen heerlijk uitgebreid kunt tafelen.

Alles gezien

Een goede eettafel is naar mijn idee een van de belangrijkste spullen die je voor je huis kunt kopen. Aan tafel spreek je samen ieders dag door, je neemt er plaats met je meest dierbare vrienden en hebt er lastige gesprekken op momenten dat het minder goed gaat. Bij ons (en ik denk bij de meeste mensen wel), is het de eettafel die alle hoogte- en dieptepunten van ons gezin heeft gezien. Voor mij maakt dit dat het het hart van ons gezin is.

Voordelen van ronde eettafels

Wij hebben een langwerpige tafel van 4.00 meter bij 1.20 meter. Deze paste het best in de ruimte en ik ben elke dag nog bij met de keuze. Toch moet ik zeggen dat ik ook wel een groot fan ben van ronde eettafels. Ronde vormen geven een ruimte vaak een ‘zachte’ sfeer én aan een ronde tafel is elke tafelgenoot van oudsher gelijk. Het geeft een fijne dynamiek en steeds meer mensen weten de ronde tafel weer te vinden.

Fijne eetkamerstoelen

Bij onze tafel staan heerlijke, comfortabele eetkamerstoelen. Want urenlang tafelen op stoelen die niet lekker zitten? Dat doet niemand! Wij zijn daarom echt naar de showroom toegegaan om ze te proberen. Veel dingen koop ik gewoon online, maar met eetkamerstoelen doe ik dat liever niet. Toch even lekker uitproberen!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Wonen (@maxwonen)

Hart van ons huis

Ik hoop dat wij nog heel lang van onze eettafel gaan genieten. Reuze benieuwd ben ik welke mensen er nog aan plaats zullen nemen, welke grappen we zullen maken en welke gerechten er geserveerd zullen worden. Van hoogtepunt tot dieptepunt: onze tafel zal het allemaal meekrijgen. En daarom is het voor ons de hart van het huis.

Is jullie eettafel ook het hart van jullie huis? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Foto door furkanfdemir via Pexels

Reageer ook